Εξοπλίζουν τα παρατημένα πολεμικά καταφύγια της Κρήτης!

Μια υπόγεια πόλη οικοδομήθηκε κάτω από το Ηράκλειο

Must Read

Απίστευτες αποκαλύψεις ότι τα καταφύγια στο Ηράκλειο Κρήτης θα εξοπλιστούν, ενώ συχνές είναι οι επιθεωρήσεις από την Αθήνα και τα διαβαθμισμένα σήματα που φτάνουν στην Κρήτη, από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καραντινό και τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννη Λεονταράκη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, στον Δήμο Ηρακλείου ήδη έχουν δοθεί εντολές για την καταγραφή των υφιστάμενων πολεμικών καταφυγίων από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και για την εξεύρεση και νέων υπόγειων χώρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια πολέμου σε περίπτωση ενός ενδεχόμενου “χτυπήματος” στην Κρήτη.

Ο Γιώργος Καραντινός, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και πολιτικός προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Άμυνας, που ιδρύθηκε το 2023 μετά τον ουκρανικό πόλεμο, αποκάλυψε στην εκπομπή «Ελεύθερο Σημείο» της “ΚΡΗΤΗ TV” με τον Λευτέρη Συμβουλάκη αποκάλυψε πως η εντολή που έχει δοθεί είναι ο Δήμος Ηρακλείου υποχρεωμένος όχι μόνο να καταγράψει τα καταφύγια, αλλά ακόμη και να τα “επανδρώσει” και να τα εξοπλίσει. Ο ίδιος ο κ. Καραντινός εκτίμησε ότι ίσως χρειάζεται να εξοπλιστούν τα καταφύγια, νέα και παλιά, με κουβέρτες, ξηρά τροφή και άλλα είδη.

Το απόρρητο “πολεμικό σχέδιο” που οργανώνεται κάτω από τα ραντάρ των πολιτών, μέσα από τη στενή συνεργασία κράτους και των αποκεντρωμένων φορέων αυτού, δηλαδή τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοίκησης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με οδηγία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιφορτίστηκε με την οργάνωση της πολιτικής άμυνας, έχοντας συστήσει γραφεία αλλά και λαμβάνοντας εντολές ακόμη και για συντηρήσεις και στατικές παρεμβάσεις, όπως παραδέχεται ο κ. Καραντινός, σε ήδη πολεμικά καταφύγια από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή σε αναζήτηση νέων υπόγειων χώρων.

Ο κ. Καραντινός παραδέχτηκε ότι το άμεσο προσεχές διάστημα ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός θα έχει συνάντηση με την ειδική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να του παραδώσει το απόρρητο σχέδιο με τους χώρους καταφυγής πολέμου, οι οποίοι θα πρέπει να παραμείνουν άγνωστοι στο κοινό, αφού επέχουν θέση στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Με διευκρινιστική της Αποκεντρωμένης θα δοθούν οδηγίες εν συνεχεία και στο Γραφείο Πολιτικής Άμυνας του Δήμου Ηρακλείου, για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σχετικά.

Εκτός από τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, προφανώς και άλλοι Δήμοι στην Κρήτη και την Ελλάδα βρίσκονται σε συνεργασία με την εκάστοτε Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εν προκειμένω Κρήτης, για να εντοπιστούν και να χαρακτηριστούν ως πολεμικά καταφύγια υπόγειοι χώροι που θα μπορούσαν να προσφέρουν ασφάλεια σε περίπτωση πολέμου!

Είναι γνωστό ότι στην Κρήτη υπάρχουν περίπου 140 καταφύγια περασμένης εποχής, κατασκευασμένα όμως για πόλεμο, εκ των οποίων τα 70 βρίσκονται στο Ηράκλειο.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ neakriti.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This