Κατς, σικέ, απάτη όλα!

Οσοι λένε συνθήματα μπορεί και να ψεύδονται. Τα ίδια τα συνθήματα, όμως, εκφράζουν μεγάλες αλήθειες

Must Read

Το «Κατς, σικέ, απάτη όλα!» είναι ένα σύνθημα, που άρχισε να κάνει τη γύρα του, από στόμα σε στόμα κι από τοίχο σε τοίχο, στις αρχές της δεκαετίας του ‘70. Τότε ήταν δημοφιλείς οι αγώνες ελευθέρας πάλης και ορισμένοι από αυτούς διεξάγονταν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι αγώνες αυτοί υποτίθεται ότι ήταν «μέχρι θανάτου», αλλά συνήθως οι μασκοφορεμένοι αθλητές δεν δαπανούσαν ούτε σταγόνα αίματος στις άρτια χορογραφημένες αναμετρήσεις τους. Ο πολύς κόσμος μπορεί ενίοτε να συμπεριφέρεται σαν αφελής, αλλά δεν είναι. Απαντες είχαν πάρει χαμπάρι ότι οι αγώνες ελευθέρας πάλης δεν έχουν και τόση πολλή πάλη. Παρά ταύτα τους παρακολουθούσαν διότι έκαναν την πλάκα τους και έθραυαν, έστω και για λίγο, την παχιά κρούστα της ανίας που καλύπτει κάθε αφιλοσόφητο βίο.

Η ζωή είναι παράξενη και συχνά επαναφέρει παρόμοιες καταστάσεις σε διαφορετικά χρονικά σημεία και υπό άλλες συνθήκες. Τους στημένους αγώνες κατς των δεκαετιών ’70 και ’80 μας τους θύμισε η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ως ανταπόδοση του χτυπήματος του Ισραήλ στο κτίριο του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό της Συρίας. Και με την όχι και τόσο αποτελεσματική επίθεση οι μεν Ιρανοί… έβγαλαν την υποχρέωση των αντιποίνων στο Ισραήλ, οι δε Ισραηλινοί έδειξαν αποφασιστικότητα και επιδεξιότητα στην απόκρουση επιθέσεων. Κάπως δεν γεμίζει το μάτι όλο τούτο το σκηνικό. Κάπως σαν να φωνάζει ότι πρόκειται για σκηνοθεσία.

Φυσικά, πρέπει να σημειωθεί ότι ένας παγκόσμιος πόλεμος μπορεί να προκύψει και από μια κακοστημένη παράσταση αντιπαράθεσης, που γίνεται για τα μάτια του κόσμου.
Επίσης, όλο τούτο κάλλιστα μπορεί να προκαλέσει τεράστιες ζημίες στους Ελληνες καταναλωτές, οι οποίοι πληρώνουν μαλλιοκέφαλα για οτιδήποτε. Προκειμένου να τα κονομήσουν οι πολυεθνικές και οι σουπερμαρκετάδες, όλα τα διεθνή σκαμπανεβάσματα χρησιμοποιούνται σαν ωραιότατες και εύπεπτες δικαιολογίες.

Πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας; Το ελαιόλαδο στα 13 ευρώ και η γραβιέρα Νάξου στα 20 ευρώ. Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με ντρόουνς; Το μοσχαρίσιο κρέας στα 17 ευρώ και η αμόλυβδη στα 2,81 ευρώ…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This