Μυστήριο με τον θάνατο του 65χρονου στην Ιεράπετρα – Στον εισαγγελέα σήμερα ένας φίλος του

Must Read

«Παγωμένη» είναι τις τελευταίες ημέρες η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, από τον θάνατο ενός 65χρονου Γερμανού, που έμενε στην περιοχή. Ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός, το πρωί της Κυριακής, στο διαμέρισμα που ενοικίαζε τα τελευταία πέντε χρόνια στο λιμανάκι των Φέρμων Αγίου Ιωάννου. Για την υπόθεση, το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας και η Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος Ηρακλείου εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός 45χρονου, καθώς βρέθηκαν ενδείξεις εμπλοκής του στον θάνατο του άτυχου άνδρα.

Όπως έγινε γνωστό, ο 65χρονος Γερμανός φιλέλληνας αγαπούσε την Κρήτη και την Ιεράπετρα και είχε επιλέξει να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στα Φέρμα, δίνοντας καθημερινά τη μάχη με τους πόνους που τον βασάνιζαν ως καρκινοπαθής τελικού σταδίου. Τα τελευταία χρόνια, είχε εξασφαλίσει τη φροντίδα μιας κοπέλας που διατηρεί με την οικογένειά της ταβέρνα πολύ κοντά στο σπίτι του. Εκείνη του πήγαινε καθημερινά μαγειρεμένο φαγητό και φρόντιζε για τα φάρμακα και τις παυσίπονες ενέσεις του.

Ωστόσο, το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου, όταν η γυναίκα μπήκε στο σπίτι του 65χρονου, ήρθε αντιμέτωπη με την φρίκη, αφού τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του. Αμέσως, ενημέρωσε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας έφτασαν στο σπίτι και διαπίστωσαν κατά την έρευνα πως στο πάτωμα υπήρχαν σταγόνες αίματος και σημάδια στο κεφάλι του άνδρα.

Η εκταφή και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε η ταφή του στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννου, χωρίς την παρουσία συγγενών, όμως δύο μέρες αργότερα, με εισαγγελική εντολή, έγινε η εκταφή και μεταφέρθηκε η σορός του για εργαστηριακό έλεγχο στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ηρακλείου.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση αναζήτησαν το υλικό από τα καταγραφικά των κυκλωμάτων παρακολούθησης της γειτονιάς και διαπίστωσαν ότι την προηγούμενη ημέρα ένας άνδρας με μάσκα, γάντια, κουκούλα και παράξενα ρούχα είχε μπει στο διαμέρισμα του 65χρονου. Στο πλαίσιο αυτό, εξέτασαν με προσοχή τις συνομιλίες του άτυχου άνδρα με τον 45χρονο φίλο του, μετά από άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου.

Ο 45χρονος, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία, κρατείται και αρνείται κάθε σχέση με τον θάνατο του 65χρονου, ενώ θα παρουσιαστεί σήμερα το μεσημέρι ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα στα Δικαστήρια της Νεάπολης, συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισής του.

Σε σοκ οι κάτοικοι της περιοχής

Την ίδια ώρα, οι γείτονες του 65χρονου παραμένουν σοκαρισμένοι, κάνοντας λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο. «Γνωρίζω ότι έμενε στη γειτονιά μας τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν κυκλοφορούσε πολύ έξω από το σπίτι. Ήταν απ’ όσο γνωρίζω ένας καλός φιλήσυχος άνθρωπος, που δεν είχε προηγούμενα με κανέναν», ανέφερε αρχικά, φανερά αναστατωμένη, η κ. Μαρία Φρονιμάκη, γειτόνισσα του καρκινοπαθούς και συνέχισε:

«Ξέρω ότι τον βρήκαν νεκρό την περασμένη Κυριακή 7 Απριλίου και ότι τον έθαψαν στον Άγιο Ιωάννη την επόμενη μέρα. Σήμερα μάθαμε ότι βρέθηκαν ενδείξεις ανθρωποκτονίας και έχουμε όλοι μας εδώ στα Φέρμα ανησυχήσει πάρα πολύ. Γιατί, αν τώρα είχαμε αυτό το συμβάν στη γειτονιά μας, δεν ξέρουμε τι θα γίνει στη συνέχεια πιο δίπλα, γιατί έχουμε εδώ και πολλά μικρά παιδιά. Πρώτη φορά, πάντως, ακούγεται ένα τέτοιο συμβάν ανθρωποκτονίας στην περιοχή μας. Κρίμα για τον άνθρωπο που έφυγε με αυτόν τον τρόπο».

Ακόμη ένας κάτοικος των Φερμών, ο κ. Βαγγέλη Ξυδιανός, δήλωσε: «Προσωπικά δεν τον γνώριζα τον 65χρονο. Άκουσα όμως από συγχωριανούς μου ότι βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα όπου έμενε τα τελευταία χρόνια, παλεύοντας με τον καρκίνο. Άκουσα, επίσης, ότι ήταν ένας πρόσχαρος χαμογελαστός άνθρωπος, που αγαπούσε τον τόπο μας. Τώρα πληροφορήθηκα ότι ερευνάται η περίπτωση να κρύβεται πίσω από αυτήν την υπόθεση το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και πέφτω από τα σύννεφα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This