Παραλύουν τα πάντα την Τετάρτη – «Λουκέτο» στην χώρα για την απεργία

Χειρόφρενο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που μετέχουν στις κινητοποιήσεις

Must Read

Γενική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για την Τετάρτη, 17 Απριλίου η ΓΣΕΕ. Με πορείες και συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις μισθών, πραγματικά μέτρα κατά της ακρίβειας και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Χειρόφρενο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που μετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Οι πορείες την Τετάρτη

Στις 09:30 π.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.
  • Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην επαγγελματική κατάρτιση
  • Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων έχουν συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από το κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47 – 49) με θέμα την διεκδίκηση των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και από εκεί θα έρθουν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
  • Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ οργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά (πλοία «Blue Star»).

Ποιοι άλλοι συμμετέχουν στην απεργία

  • Γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία
  • Παρά την απουσία της ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα με αποφάσεις πρωτοβάθμιων Σωματείων και Ομοσπονδιών.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Χωρίς Μετρό, Προαστιακό και τρένα

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Καλούμε τα Σωματεία – Μέλη μας και τους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο, να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στις 11.00 ’π.μ. Στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα) αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα της χώρας, αγωνιζόμενοι ενάντια στην ακρίβεια που μαστίζει όλα τα νοικοκυριά, ενάντια στην κρίση που ταλανίζει όλη την Ελληνική κοινωνία».

Χωρίς δρομολόγια του Μετρό θα μείνει η Αττική την Τετάρτη καθώς η ΣΕΛΜΑ ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Το Δ.Σ καλεί τα μέλη της στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία με κεντρικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

«Οι Έλληνες Ναυτεργάτες, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, είναι από τους πρώτους που έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της ακρίβειας γιατί είναι οι μόνοι, που στην καλύτερη περίπτωση, εργάζονται 5 με 6 μήνες το χρόνο για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους όλο τον χρόνο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Από 09:00 έως 21:00 τα λεωφορεία

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ.

Τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα αναμένεται να κινηθούν από 9:00 ώς 21:00.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται μετά τις 10:00 ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από 20:00 ή νωρίτερα.

Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ, τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This