Εικόνες από την «Λατρευτική Εβδομάδα» και το «Πάσχα στο Άγιον Όρος»

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα

Must Read

Μία ξεχωριστή εμπειρία.

Την κατανυκτική στιγμή της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα στο Άγιον Όρος, έχουν την δυνατότητα να παρατηρήσουν οι επισκέπτες, καθώς παρουσιάζονται στο κοινό εικόνες από την λειτουργική ζωή και τον καθημερινό βίο των μοναχών, όπως και ιερά κειμήλια.

Πρόκειται για την ομαδική έκθεση, με τίτλο «Πάσχα στο Άγιον Όρος», με την οποία η Αγιορειτική Εστία συμμετέχει στις εκδηλώσεις της «Λατρευτικής Εβδομάδας» υπό τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Τις εικόνες απαθανάτισαν διεθνούς φήμης φωτογράφοι που επισκέφθηκαν την Αθωνική Πολιτεία και το αποτέλεσμα της δουλειάς περιλαμβάνεται στο φωτογραφικό της αρχείο. Η συγκεκριμένη θεματική επικεντρώνεται στις ακολουθίες και το τυπικό της εβδομάδας των Παθών, της Ανάστασης και της λιτάνευσης των ιερών εικόνων των μονών. Με σημαντικότερες την λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστί» την Δευτέρα του Πάσχα, καθώς επίσης και της Παναγίας Πορταΐτισσας της Μονής Ιβήρων την Τρίτη του Πάσχα.

Οι φωτογράφοι, έργα των οποίων θα παρουσιαστούν, είναι οι: Μοναχός Γαβριήλ Φιλοθεΐτης (Άγιον Όρος), Γιώργος Πούπης, Γιώργος Φουστέρης, Δημήτρης Καρακατσάνης, Tomasz Mościcki (Πολωνία), Ali Borovali (Τουρκία), Zbigniew Kosc (Ολλανδία), Zoran Purger (Σερβία) και Valery Bliznyuk (Ρωσία).

Η έκθεση πλαισιώνεται με εικόνες και κειμήλια παραστάσεων των άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης, από το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου (Παναγούδας), ενώ υλοποιείται με την πολύτιμη συμβολή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου.

Ταυτόχρονα, καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης, θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Πάσχα στο Άγιον Όρος», σε σκηνοθεσία του Άγγελου Παπαστεφάνου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα στις 20.00, από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας, Στέλιο Αγγελούδη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This