Ανθρωποκτονία στην Ιεράπετρα: Το βιντεοληπτικό υλικό και οι μαρτυρίες που «καίνε» τον δράστη

Το μηχανάκι, το περίεργο βάδισμα και το συνθηματικό μεταξύ των κολλητών

Must Read

Μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν λάβει οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση της Ιεράπετρας και τον θάνατο ενός 65χρονου Γερμανού, που έμενε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Στην αρχή, η Αστυνομία εκτιμούσε πως ο θάνατος του άνδρα προήλθε από πτώση, όμως βιντεοληπτικό υλικό κατέδειξε ότι έπεσε θύμα δολοφονίας. Κατηγορούμενος είναι ένας 45χρονος Κρητικός, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το θύμα.

Μέχρι και χθες, παραμονή της απολογίας του, ο 45χρονος αρνείτο κατηγορηματικό πως το βράδυ της 6ης Απριλίου χτύπησε την πόρτα του άτυχου Γερμανού, φορώντας γάντια, μάσκα και κουκούλα του μπουφάν στο κεφάλι. Ωστόσο, το υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικού διαμερίσματος έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα και να αποτελέσει την αφορμή να ξεκινήσει μία μεγάλη έρευνα που έφθασε μέχρι και στην εκταφή!

Τα ευρήματα από το βιντεοληπτικό υλικό

Όπως προέκυψε από το βιντεοληπτικό υλικό, ο 65χρονος Κλάους άνοιξε την πόρτα σε πρόσωπο του στενού φιλικού του περιβάλλοντος. Ο ίδιος, ουδέποτε άνοιγε σε άγνωστο. Πρώτα βεβαιωνόταν για την ταυτότητα του επισκέπτη και εν συνεχεία τον υποδεχόταν στο σπίτι του. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε έναν στίχο λαϊκού άσματος, που είχε γίνει σλόγκαν και την χρησιμοποιούσαν κατά κόρον οι στενοί φίλοι της παρέας του.

Ακόμη, αποδείχθηκε πως ο νυκτερινός «επισκέπτης» είχε ιδιαιτερότητα στο βάδισμα, καθώς έσερνε λίγο το αριστερό του πόδι. Σύντομα, διαπιστώθηκε πως και ο 45χρονος φέρεται να έχει κάποιο πρόβλημα στο αριστερό του πόδι.

Ο ύποπτος ανέβηκε την σκάλα της πολυκατοικίας στις 20.46 το βράδυ του Σαββάτου, περίπου μισή ώρα αφότου έφυγε από το σπίτι η κοπέλα που φρόντιζε τον Κλάους. Χτύπησε την πόρτα και ο 65χρονος τον καλωσόρισε με την περίφημη ατάκα. ‘Εφυγε στις 21.13, με την πλάτη στην κάμερα. Αυτή τη φορά όμως δεν φορούσε τη μάσκα. Παρέμεινε εκεί για 27 λεπτά.

Το επόμενο πρωί ο Κλάους εντοπίστηκε νεκρός, πεσμένος στο πάτωμα. Τις ώρες που μεσολάβησαν κανένας άλλος μπήκε στο σπίτι, ούτε καταγράφηκε σχετική κίνηση στην κάμερα.

Είχε πάει και το προηγούμενο βράδυ

Στον αντίποδα, σύμφωνα με το cretalive, καταγράφηκε κίνηση το προηγούμενο βράδυ. Η κάμερα «έπιασε» και πάλι τον νυκτερινό «επισκέπτη» να χτυπάει την πόρτα του Κλάους. Φορούσε γάντια, το ίδιο μπουφάν και επιπλέον προστατευτικά γυαλιά. Αποχώρησε άπρακτος με την πλάτη στην κάμερα καθώς ο 65χρονος δεν του άνοιξε τελικά.

Ένα ακόμη στοχείο που ερευνούν με προσοχή οι Αρχές, είναι το μηχανάκι με το οποίο κινήθηκε ο ύποπτος το μοιραίο βράδυ, αφού έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που προσομοιάζει σε εκείνο του δράστη. Στενή φίλη του θύματος που είδε το βίντεο, φέρεται να αναγνώρισε στον ύποπτο επισκέπτη τον 45χρονο από τον σωματότυπο, τον τρόπο βαδίσματος, τα ρούχα.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This