Τις φθηνότερες διακοπές στην Ευρώπη προσφέρει η Κάλυμνος, σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών της Βρετανίας

Must Read

Αποθεώνει την Κάλυμνο οργανισμός των καταναλωτών της Βρετανίας, που έπειτα από έρευνα διαπίστωσε ότι διαθέτει τα πιο φθηνά πακέτα διακοπών σε όλη την Ευρώπη και βρίσκεται στην πρώτη θέση ενός «γαλανόλευκου» βάθρου.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Ο ελεγκτικός οργανισμός Which?, που ανήκει στην Ενωση Καταναλωτών της Βρετανίας, ανέλυσε περισσότερα από 4.500 πακέτα διακοπών από 15 ευρωπαϊκές χώρες. Επικεντρώθηκε στα πακέτα που είναι σε ισχύ στις μέρες μας για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, έτσι ώστε να βρει τον τουριστικό προορισμό της Ευρώπης με τις πιο φθηνές διακοπές.

Η Κάλυμνος είχε τα πιο φθηνά πακέτα, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, η επτά ημέρες διαμονής στην πρωτεύουσα Πόθια κοστίζουν 927,5 ευρώ το άτομο. Στη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά βρέθηκε η Θάσος με 1.000 ευρώ, ενώ στην τρίτη η Λευκάδα με 1.092 ευρώ.

Ο Which? τονίζει ότι πρόκειται για ευκαιρία, καθώς η Κάλυμνος αποτελεί μαγευτικό προορισμό, παρόλο που δεν είναι τόσο γνωστή στους Βρετανούς όσο η γειτονική Κως. Εξηγεί ότι το μικρό νησί των Δωδεκανήσων διαθέτει 15 εντυπωσιακές παραλίες στις οποίες οι τουρίστες μπορεί να απολαύσουν το μπάνιο τους «σε πεντακάθαρα νερά». Αναφέρει μεταξύ άλλων τη γεμάτη βότσαλα παραλία στις Μυρτιές, αλλά και τη φημισμένη για την αμμουδιά της παραλία Καντούνι.

Ο Which? καλεί τους Βρετανούς να μάθουν την ιστορία των σφουγγαράδων της Καλύμνου προτείνοντάς τους να επισκεφτούν τα μουσεία του νησιού, αλλά και να δουν από κοντά τις αρχαιότητες και της τοπικές εκκλησίες.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This