Άνοιξαν στόματα στη Νίσυρο: Πάνω από έξι τα παιδιά που φέρεται να κακοποίησε ο 50χρονος αρχαιοφύλακας!

Τις νέες καταγγελίες επιβεβαιώνει και αντιδήμαρχος του νησιού - Εκτός Νισύρου με άδεια ο φερόμενος ως δράστης

Must Read

Μεγάλη είναι η αναταραχή που επικρατεί στη Νίσυρο καθώς μετά την καταγγελία ενός πατέρα για σεξουαλική κακοποίηση του 10χρονου γιου του από τον 50χρονο φύλακα του αρχαιολογικού μουσείου του νησιού φαίνεται πως ανοίγουν περισσότερα στόματα!

Το μουσείο είναι δίπλα σε παιδική χαρά. Μάλιστα στο υπόγειο του μουσείου έμενε ο άνδρας καθώς δεν ήταν από το νησί και σε εκείνο το μέρος έχει καταγγελθεί ότι προχώρησε στην ασελγή πράξη στον 10χρονο ενώ εκεί φέρεται να καλούσε και άλλα παιδιά!

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα θύματα του 50χρονου είναι πάνω από έξι με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες! Αρκετά ήταν τα παιδιά που αποφάσισαν να σπάσουν την σιωπή τους και να αποκαλύψουν την φρίκη που βίωσαν από τον άρρωστό άντρα.

Δείτε φωτογραφία από την παιδική χαρά που ήταν δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο:

Από χθες στη Νίσυρο βρίσκεται κλιμάκιο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό από το «Χαμόγελο του Παιδιού» ώστε να συζητήσει με γονείς και παιδιά.

Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου, Γιάννης Κουλάκης, ανέφερε ότι ανάμεσα στα φερόμενα ως θύματα περιλαμβάνονται μαθητές γυμνασίου.

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο κ. Κουλάκης και σημείωσε πως την κατάσταση πρόκειται να διαχειριστούν οι αρχές του νησιού.
Τις καταγγελίες και άλλων παιδιών επιβεβαίωσε και η αντιδήμαρχος Νισύρου, Ειρήνη Πάχου όπως και το δυσάρεστο κλίμα που υπάρχει. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις καταγγελίες.

Όπως είπε,αυτή την στιγμή, ο 50χρονος είναι εκτός νησιού με προγραμματισμένη άδεια.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας του 50χρονου, π αρχαιοφύλακας έχει κάνει και αίτηση για συνταξιοδότηση, πιθανόν για να αποφύγει τις νομικές συνέπειες της υπόθεσης.

Δείτε βίντεο:
Ο 50χρονος είχε ξεκινήσει την διαδικασία απέλασης του πατέρα!

Την ίδια στιγμή, ώρες μεγάλης αγωνίας συνεχίζει να περνά ο πατέρας στη Νίσυρο ο οποίος κατήγγειλε τον 50χρονο αρχαιοφύλακα για σεξουαλική κακοποίηση του 10χρονου γιου του και συνεχίζει να κινδυνεύει με απέλαση καθώς ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει! Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η δικηγόρος της οικογένειας, ο 50χρονος την διαδικασία της απέλασης την είχε ξεκινήσει εκείνος με δική του καταγγελία ενώ αποκάλυψε πως είχε κατηγορήσει τον πατέρα για αρχαιοκαπηλία!

Για τον 50χρονο διατάχθηκε καθυστερημένα ΕΔΕ από το Υπουργείο Πολιτισμού και αποφασίστηκε να τεθεί σε αργία.
Μιλώντας στο Mega η Θεοδοσία Οικονομίδου, δικηγόρος της οικογένειας του 10χρονου τόνισε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που καθυστερούν.

«Θέλουν ακόμα να τον απελάσουν (σ.σ. τον πατέρα). (…) Υπάρχουν πολύ σφιχτές προθεσμίες και ένας μηχανισμός που κινείται αργά ως προς την παροχή άδειας παραμονής. Έχει περιθώριο 25 ημερών να αφήσει τη χώρα οικειοθελώς, αλλιώς θα απελαθεί. Αυτήν την στιγμή είναι υπό απέλαση».

Σχετικά με το αρχαιοφύλακα αποκάλυψε πως υπάρχουν ακόμα σοβαρότερες καταγγελίες σε βάρος του!

«Κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ελπίζουμε ότι δεν υπάρχει ασέλγεια. Πήρε το παιδί μόνο του μέσα στον χώρο, του επέδειξε πορνογραφικό υλικό και ένα βίντεο, sex toys και τον τρόπο που χρησιμοποιούνται, εσώρουχα και τέτοια πράγματα. Αυτά, δεν έχουν κατασχεθεί από τις Αρχές.

Οι καταγγελίες που έχουμε είναι ακόμα πιο σοβαρές, σήμερα ή αύριο θα βγουν στο φως της δημοσιότητας. Υπήρχαν και άλλα παιδιά, ένα μέρος από αυτά δέχτηκαν να κοινοποιήσουν τι έχει συμβεί. Το μουσείο συνορεύει με την παιδική χαρά. Υπάρχουν παιδιά που μιλούν και για άλλα αδικήματα».
Καταλήγοντας έκανε ακόμα περισσότερες αποκαλύψεις σχετικά με τον 50χρονο και την σύνδεσή του με τον πατέρα του 10χρονου.

«Δε θα σταματήσω να εκπλήσσομαι με αυτόν τον άνθρωπο, προσπαθεί να πει ότι ο άνθρωπος που τον κατήγγειλε ήταν αρχαιοκάπηλος και του έκανε παρατήρηση; Γιατί δεν είχε κάνει μια καταγγελία αν είχε υποπέσει στην αντίληψή του κάτι τέτοιο; Ο άνθρωπος ο συγκεκριμένος ήταν στη διοίκηση του νησιού, επιστήθιος φίλος του δημάρχου, υποψήφιος στις εκλογές, δραστήριος, επιφανής. Τη διαδικασία της απέλασης την έχει ξεκινήσει εκείνος με εκ των υστέρων καταγγελία. Είναι θρασύτατος».

Στο πλευρό του πατέρα του παιδιού βρίσκονται σύσσωμοι οι κάτοικοι της Νισύρου οι οποίοι συγκέντρωσαν πάνω από 170 υπογραφές και πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση του.Οι κάτοικοι ζητούν «την απόλυτη προστασία κάθε μητέρας /πατέρα που δε φοβάται να απευθυνθεί στις αρχές προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά του/της, τα παιδιά όλων μας».

«Έπεσα σε παγίδα»

Την ίδια στιγμή ο φύλακας του αρχαιολογικού μουσείου της Νισύρου λέει στο Mega ότι «έπεσε σε παγίδα» και ότι ο 10χρονος «δασκαλεύτηκε» από τον πατέρα του!

Κατηγορούμενος: Είμαι στα μαύρα μου τα χάλια και εγώ γιατί είμαι 35 χρόνια στο Πολιτισμού και δεν έχω δημιουργήσει προβλήματα. Είναι ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Έχει σχέση βέβαια και με την αρχαιολογία, με την υπηρεσία μου. Οπότε έπεσα δυστυχώς σε μια παγίδα, αυτό είναι.

Δημοσιογράφος: Όταν λέτε ότι πέσατε σε παγίδα, τι εννοείται;

Κατηγορούμενος: Δύο φορές έχω δει τον συγκεκριμένο Αλβανό σε ένα ύποπτο σημείο από πλευράς αρχαιολογίας. Του κάνω την παρατήρηση την πρώτη φορά, τον είδα που έτρεμε, λέω να δεις δεν είναι αυτό που μου λέει, αλλά θα είναι κάτι άλλο. Τον βλέπω την επόμενη φορά, αλλά λέω μη με σκοτώσει κιόλας σαν τον άνθρωπο που έφαγε το ξύλο στη Μύκονο. Και μετά από λίγο καιρό να τη η καταγγελία.

Τα παιδιά αυτά παίζουν πάντα στην αυλή έξω από το πεζοδρόμιο το δικό μου, μπήκαν μέσα, είδαν τα μηχανήματα γυμναστικής, έκαναν τα παιδιά τη γυμναστική τους εκεί, έκαναν κάποια μηχανήματα που είναι για τα πόδια, για τον σβέρκο, αυτά έκαναν.
Δημοσιογράφος: Ήταν και μηχάνημα μασάζ αυτό;

Κατηγορούμενος: Στα πόδια κάνει μασάζ. Δεν μπορώ τώρα να σας πω και πώς είναι. Στα γυμναστήρια υπάρχουν αυτά.

Δημοσιογράφος: Και τα παιδιά χρησιμοποιούσαν εκεί αυτό το μηχάνημα μασάζ…

Κατηγορούμενος: Ένα από αυτά τα παιδιά λοιπόν έχω την εντύπωση ότι δασκαλεύτηκε, επειδή έχουμε προηγούμενα με τον πατέρα… Αυτή είναι η καταγγελία. Ότι κατέβηκαν τα παιδάκια κάτω, μπήκαν, έκανα γυμναστική στα μηχανήματα, τι ωραία, έφυγαν τα παιδάκια, τα τέσσερα, έφυγαν λέει. Όντως τα παιδάκια είπαν στους γονείς ‘δε μας είπε τίποτα, κάναμε γυμναστική και φύγαμε’. Όλα τα παιδιά. Το Αλβανάκι μόνο μου την έκανε, που μάλλον ήταν δασκαλεμένο. Του είπε ο πατέρας του κοίταξε να δεις τώρα βρήκαμε την ευκαιρία. Τι άλλο να κάνω τώρα και εγώ που την πάτησα. Την πάτησα ο κακομοίρης και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω. Το μόνο ευχάριστο, Παναγία μου, είναι ότι τον ρώτησε ο γιατρός στην Κω ‘σας πείραξε ο κύριος …;’ και είπε ‘όχι, όχι’. ‘Σας είπε τίποτα;’, ‘όχι, τίποτα’. Λέω δόξα τω Θεώ που δεν είπαν τίποτες άλλο.

Δημοσιογράφος: Κάποιοι στο νησί κάνουν λόγο και για διακίνηση ναρκωτικών.

Κατηγορούμενος: Ε, μάνα μου γιατί δεν κάνουν και, δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια εξέταση, να δουν αν εγώ… Καταρχάς εγώ δεν καπνίζω. Είμαι και στα πολιτικά, οπότε σίγουρα θα θέλουν να με θίξουν, να θίξουν βασικά τον δήμαρχο.

Δημοσιογράφος: Εσείς γιατί φύγατε και πήγατε στη Ρόδο;

Κατηγορούμενος: Ήταν προγραμματισμένη η άδειά μου. Το ξέρει η Υπηρεσία, δεν την κοπάνησα. Η αστυνομία της Κω δεν είχε πρόβλημα. Μου είπε απλώς ‘να πάτε όπου θέλετε, αρκεί να μας ενημερώσετε πού θα πάτε’. Ήρθα στη Ρόδο, στην Υπηρεσία μου, για να δω τα οφειλόμενά μου, τα ρεπό μου, την άδεια μου που έχω ακόμη υπόλοιπο, να μπω στο καράβι να πάω να δω την οικογένειά μου, να κάνω και Πάσχα εκεί. Πήγα στην Αστυνομία, έδωσα την κατάθεση και ήμουν ελεύθερος, δεν έγινε κάτι.

Δείτε επίσης:

Νίσυρος: Ο 50χρονος είχε ξεκινήσει διαδικασία για απέλαση του πατέρα! Τον κατηγορεί για αρχαιοκαπηλία

ΕΛΑΣ για Νίσυρο: Eπιβεβαιώνει ότι ο πατέρας που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση του γιου του, κινδυνεύει με απέλαση

Αποκαλύψεις για την ασέλγεια στη Νίσυρο: «Ο 50χρονος συναναστρεφόταν με πάνω από έξι παιδιά»

(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This