Nίσυρος: Με καθυστέρηση η αντίδραση της Μενδώνη για τον υπάλληλο που παρενοχλούσε παιδιά!

Υπάρχει κι άλλη καταγγελία από το 2021 λέει ο Δ. Καλαματιανός - Τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων ο 50χρονος αρχαιοφύλακας

Must Read

Έκθετη είναι για μια ακόμα φορά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο Διονύσης Καλαματιανός, ο αρχαιοφύλακας που φέρεται ότι παρενόχλησε το 10χρονο αγόρι στη Νίσυρο – την ώρα μάλιστα που γίνεται λόγος για περισσότερα θύματα- έχει καταγγελθεί ξανά στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 10χρονου αγοριού κατήγγειλε στο ΑΤ της Κω ότι το παιδί του έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον αρχαιοφύλακα του μουσείου, ωστόσο ο ίδιος κατέληξε να κινδυνεύει με απέλαση γιατί δεν έφερε έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα μας. Σύσσωμο το νησί στέκεται στο πλευρό της οικογένειας του 12χρονου και απαιτεί δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Καλαματιανός για τον υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού – ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ήταν ισχυρός παράγοντας με πλάτες- υπήρχε και άλλη καταγγελία σε βάρος του από το 2021.

«Κυρία Υπουργέ, ενημερωθήκατε για την καταγγελία που έγινε χθες -δεύτερη καταγγελία, είχε γίνει και το 2021 μια προηγούμενη- για αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο, για τον οποίο, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, υπήρξε καταγγελία και το 2021 και χθες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου; Δεύτερη καταγγελία! Πείτε μας αν είχατε κάνει κάτι σχετικά με την παλαιότερη καταγγελία και αν προτίθεστε ή αν έχετε κάνει κάτι με τη νεότερη καταγγελία. Γιατί εδώ μιλάμε για καταγγελία σχετική με σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου και είναι αρχαιοφύλακας, υπάλληλος του Υπουργείου σας. Πείτε μας λοιπόν αν έχετε κάνει ή αν προτίθεστε να κάνετε κάτι σχετικά με αυτό» είπε απευθυνόμενος στη Λίνα Μενδώνη ο κ. Καλαματιανός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορά το ελληνόφωνο τραγούδι.

Δηλαδή, η υπουργός πολιτισμού που είχε δηλώσει ότι ο Λιγνάδης… την είχε εξαπατήσει με το υποκριτικό του ταλέντο, απέδειξε ξανά ότι δεν έχει τα απαραίτητα αντανακλαστικά προκειμένου να διερευνήσει τις τόσο σοβαρές καταγγελίες.




Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο 50χρονος υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού, στον οποίο είχε παραχωρηθεί χώρος εντός του Μουσείου για να διαμένει, καλούσε τα παιδιά μέσα στο κτίριο για να τους κάνει μασάζ και να τους δείχνει ερωτικά βοηθήματα και πορνογραφικό υλικό.

Ερώτηση στη Μενδώνη έκανε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Νικητιάδης, ο οποίος την κάλεσε να απαντήσει για το αν έχει ήδη ξεκινήσει ΕΔΕ και αν θα θέσει σε αργία τον συγκεκριμένο υπάλληλο: «Κυρία Υπουργέ, υποθέτω ότι πληροφορηθήκατε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα με τον αρχαιοφύλακα του μουσείου. Δεν θα υπεισέλθω επί της ουσίας. Έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Βρίσκεται στην προανάκριση για το τι έκανε αυτός ο αρχαιοφύλακας. Εκείνο που ξέρω είναι ότι το νησί είναι αναστατωμένο. Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι με τον συγκεκριμένο αρχαιοφύλακα. Και λέω: Ξεκινήσατε, θα ξεκινήσετε ΕΔΕ; Θα τον θέσετε σε αργία;».




Η ανακοίνωση του υπουργείου μετά τον σάλο

Τελικά, μετά τον σάλο, το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος τίθεται σε αναστολή καθηκόντων και θα ακολουθήσει διενέργεια διοικητικής έρευνας: «Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά σε ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλου της ΕΦΑ Δωδεκανήσου, δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας. Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο ανωτέρω υπάλληλος τίθεται σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων».

«Σίγουρα πάνω από έξι τα παιδιά με τα οποία συναναστρεφόταν ο 50χρονος» λέει ο διευθυντής του σχολείου

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο διευθυντής του σχολείου του νησιού, Γιάννης Κουλάκης, σε δηλώσεις του για την υπόθεση, ανέφερε ότι πολλά παιδιά άρχισαν να μιλούν για την υπόθεση: «Με αφορμή την καταγγελία, ξεκίνησε μια διαδικασία. Εμείς, αυτό που κάναμε από την πρώτη στιγμή, ήταν ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες οι θεσμικές. Σήμερα έρχεται κλιμάκιο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Χθες κάναμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα με τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Πολλά παιδιά πλέον ανοιχτήκανε και μίλησαν. Ενδεχομένως οι προεκτάσεις να είναι πολύ μεγαλύτερες».

Ο διευθυντής προχώρησε και σε μία σοκαριστική αποκάλυψη, υποστηρίζοντας πως τα παιδιά με τα οποία συναναστρεφόταν ο 50χρονος είναι πάνω από έξι! «Τα πράγματα δυστυχώς, από αυτά που βγαίνουν και θα βγούνε και στην πορεία, είναι πολύ χειρότερα. Είναι ένα κουβάρι που ξετυλίγεται. Σίγουρα είναι πάνω από έξι τα παιδιά με τα οποία συναναστρεφόταν ο 50χρονος αρχαιοφύλακας», τόνισε και πρόσθεσε:

«Αυτή η ντροπή που μπορεί να νιώθουμε ενώ είμαστε θύματα, τους κάνει το θράσος ακόμα μεγαλύτερο. Άρα το να προσπαθώ εγώ στα παιδάκια μας να τους κάνω να ανοιχτούν και να πολεμήσουμε το σκουλήκι που εδρεύει πάνω μας, πρέπει να είμαι συνεπής στην εμπιστοσύνη απέναντί τους και τώρα είμαστε εμείς έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το τέρας. Αυτά που άκουσα εγώ είναι πολύ χειρότερα από την αρχική καταγγελία».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This