ΕΛΑΣ για Νίσυρο: Eπιβεβαιώνει ότι ο πατέρας που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση του γιου του, κινδυνεύει με απέλαση

Οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει από την αρχή πως ο πατέρας είχε απαγόρευση εισόδου αλλά έδωσαν προτεραιότητα στην προανάκριση

Must Read

Διαψεύδει η Ελληνική Αστυνομία την κράτηση του άντρα από τη Νίσυρο ο οποίος κατήγγειλε 50χρονο αρχαιοφύλακα για σεξουαλική κακοποίηση στον 10χρονο γιο του, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει ότι ο άνδρας κινδυνεύει με απέλαση. 

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι έγινε μια διοικητική διαδικασία και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών προκειμένου να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του.

Παράλληλα, τονίζεται πως οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει από την αρχή πως ο πατέρας είχε απαγόρευση εισόδου αλλά λόγω της σοβαρότητας της καταγγελίας του δόθηκε περισσότερη βαρύτητα στην εξέταση του γιου του.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι της Νισύρου έχουν ξεσηκωθεί και βρίσκονται στο πλευρό της οικογένειας του 50χρονου που βρίσκεται 7 χρόνια στο νησί. Την ίδια ώρα, ανοίγουν τα στόματα για τον υπάλληλο του υπ. Πολιτισμού, με τον διευθυντή του σχολείου να αναφέρει ότι πιθανόν έχουν πέσει θύματά του και άλλα παιδιά.




Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και αναφέρονται στη διαχείριση περιστατικού από τις αστυνομικές Αρχές στη Νίσυρο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:  

Την Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, ο Αστυνομικός Σταθμός Νισύρου έλαβε ενημέρωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για, απροσδιόριστο χρονικά, περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Κατόπιν αναζήτησης και εντοπισμού της οικογένειας του θύματος, κλήθηκε ο πατέρας του στον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου, ο οποίος υπέδειξε ως δράστη κάτοικο του νησιού και ενημέρωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και προσήχθη ο αναφερόμενος ως δράστης ο οποίος εξετάσθηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για την εργαστηριακή ανάλυση.




Με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, το θύμα με τον πατέρα του μετέβησαν, με τη συνδρομή αστυνομικών, στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, για να εξετασθεί ο ανήλικος με την προσήκουσα διαδικασία, παρουσία ψυχολόγου.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει ότι σε βάρος του πατέρα του ανήλικου εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της καταγγελίας και με σκοπό να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, από τις αστυνομικές Αρχές δόθηκε βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία. Με την ολοκλήρωση αυτής, εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του.




Δείτε επίσης:

Αποκαλύψεις για την ασέλγεια στη Νίσυρο: «Ο 50χρονος συναναστρεφόταν με πάνω από έξι παιδιά»

Οργή στη Νίσυρο! Πατέρας κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του και βρέθηκε με χειροπέδες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This