H αστυνομία εισέβαλε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια – Δεκάδες συλλήψεις

Για «πρωτοφανή επιχείρηση» κάνουν λόγο τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ - Είχε δοθεί τελεσίγραφο για «οικιοθελή αποχώρηση»

Must Read

Μετά τις προειδοποιήσεις, το βράδυ της Τρίτης, η αστυνομία της Νέας Υόρκης εισέβαλλε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια στο οποίο γινόταν κατάληψη από διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης.

Μάλιστα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση» στην οποία επιστρατεύτηκαν εκατοντάδες αστυνομικοί.  «Δεν έχω δει ποτέ τόσο μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών για ένα σημείο» σχολίασε χαρακτηριστικά δημοσιογράφος του CNN

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, όχημα της αστυνομίας εφοδιασμένο με σκάλα πλησίασε το κατειλημμένο κτίριο και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν αστυνομικούς να ανεβαίνουν και να παραβιάζουν παράθυρο για να μπουν στο εσωτερικό.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν κατόπιν σε απευθείας μετάδοση πλάνα από τις συλλήψεις αρκετών νεαρών διαδηλωτών. Η Αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και όχι δακρυγόνα, όπως υποστήριξαν. Η διοίκηση του ιδρύματος ζήτησε από τις αρχές να παραμείνουν μέχρι τις 17 Μάϊου.

Βίντεο με όσα άφησαν πίσω οι καταληψίες:

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πήγαν στο City College που βρίσκεται στο Χάρλεμ για να απομακρύνουν φοιτητές που διαμαρτύρονταν υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ. Συνολικά και από τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα έγιναν 100 συλλήψεις!

Την Μεγάλη Δευτέρα φοιτητές και διαδηλωτές που επί δύο εβδομάδες κατασκήνωναν στους χώρους του πανεπιστημίου έκαναν κατάληψη στο κτίριο Hamilton Hall. Η διοίκηση του ιδρύματος είχε πει ότι θα αποβάλει τους φοιτητές που συμμετείχαν στην κατάληψη.

Δείτε επίσης:

ΗΠΑ: Το πανεπιστήμιο Κολούμπια απειλεί να αποβάλει τους φοιτητές που έκαναν κατάληψη

Φοιτητικό κίνημα κατά του Ισραήλ – Την πόρτα εξόδου στους καταληψίες δείχνει το Κολούμπια

ΗΠΑ: Τελεσίγραφο στους φοιτητές του πανεπιστήμιου Κολούμπια «να διαλυθούν οικειοθελώς»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This