Το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει και επίσημα τις πύλες του

Στις 12 το μεσημέρι

Must Read

Ιστορική μέρα, μεγάλη μέρα για την ΑΕΚ είναι η σημερινή! Μία εβδομάδα, άλλωστε, μετά τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής του συλλόγου, το Μουσείο Ιστορίας της Ενωσης στην «OPAP Arena» ανοίγει κι επίσημα τις πύλες του! Το μουσείο έχει ανοίξει μεν τις πόρτες του εδώ και λίγο καιρό, ωστόσο σήμερα θα μπει και με τη βούλα σε τροχιά κανονικής λειτουργίας.

Στις 12 το μεσημέρι ο αιώνιος πρεσβευτής της ΑΕΚ Θωμάς Μαύρος θα κόψει την κορδέλα των εγκαινίων του μουσείου, σε μία συμβολική και σημειολογική κίνηση, παρουσία εκπροσώπων του Τύπου. Ο χώρος, μάλιστα, όπως γνωστοποίησε η ΠΑΕ, θα είναι στη διάθεση όλων των επισκεπτών στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Πέντε μήνες, εξάλλου, μετά τα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, η «Αγια-Σοφιά» – OPAP Arena καθίσταται πλέον και τυπικά ένα ολοκληρωμένο Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού. Αυτό ακριβώς που προοριζόταν να γίνει από τη σύλληψη της ιδέας της δημιουργίας της, αυτό ακριβώς που οραματιζόταν ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της ομάδας και μπροστάρης της όλης προσπάθειας, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ολη η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια περιμένει εναγωνίως τη σημερινή στιγμή, με συναισθήματα συγκίνησης και περηφάνιας για όλα αυτά που πρεσβεύει ως σύλλογος και για όλα αυτά που κουβαλά ως ιστορία η ΑΕΚ.

Και μόνο οι εικόνες που φέρνει στο φως το μουσείο αναδεικνύουν μεγάλο μέρος από την «κιτρινόμαυρη» κληρονομιά και τις αλησμόνητες πατρίδες στη γη των προγόνων! Με αφορμή δε τα 100 χρόνια που έκλεισε ο «Δικέφαλος», οι οπαδοί της Μαρσέιγ, στον ευρωπαϊκό αγώνα με την Μπενφίκα, ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό, στο πέταλό τους, όπου ευχήθηκαν στην ΑΕΚ «χρόνια πολλά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This