Η αλήθεια θα κάψει την κυβέρνηση

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα φύγει από την επικαιρότητα όσο οι συγγενείς των νεκρών έχουν τη δύναμη να ζητούν δικαίωση για αυτούς που έχασαν

Must Read

Η πραγματικότητα, όσο κι αν δεν βολεύει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, είναι αμείλικτη. Η ακρίβεια, η οικονομία, η ανασφάλεια των πολιτών εξαιτίας της εγκληματικότητας, η διαφθορά και η δυσπιστία στη ∆ικαιοσύνη απασχολούν περισσότερο τους Ελληνες, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, άσχετα από το γεγονός ότι δεν τυγχάνουν της ίδιας προσοχής ή της ίδιας ιεράρχησης από πολλά ΜΜΕ.

  • Του Νίκου Μερτζάνη

∆εν κρύβονται τα προβλήματα, δεν φεύγουν από την επικαιρότητα οι δυσλειτουργίες του κράτους ούτε οι ευθύνες της κυβέρνησης σε πολλά από αυτά τα προβλήματα.

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα φύγει από την επικαιρότητα όσο οι συγγενείς των νεκρών έχουν τη δύναμη να ζητούν δικαίωση για αυτούς που έχασαν. Και, δυστυχώς, για ένα σύστημα που προσπαθεί να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών πολιτικούς και
στελέχη των σιδηροδρόμων, η αλήθεια πάντα κάνει την εμφάνισή της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτή των Τεμπών, οι αποκαλύψεις, έναν χρόνο μετά τον χαμό 57 ανθρώπων, είναι καθημερινές. Αποκαλύψεις που αφορούν την κακή έως περίεργη αντίδραση της κρατικής μηχανής και τις υποψίες (μέχρι του σημείου βεβαιότητας) για συγκάλυψη.

Οσο κι αν οι ειδήσεις σε συγκεκριμένα ΜΜΕ χάνονται… στη ροή της ημέρας, σε κάποια άλλα μέσα υπάρχουν και δείχνουν ότι μετά τις πρώτες ημέρες επιχειρήθηκε μια διαχείριση κρίσης, πολύ καλά σχεδιασμένη, με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην «πληγωθεί» εκλογικά η κυβέρνηση. Η Ν.∆. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισαν τις εκλογές και στη συνέχεια το μεγάλο ποσοστό και η αδυναμία της αντιπολίτευσης να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο τούς έκαναν να θεωρήσουν πως το θέμα των Τεμπών πέρασε στη λήθη. Αυτό δεν συνέβη και όλα έρχονται στο φως.

Ακολουθούν τρεις ειδήσεις, που αφορούν τα Τέμπη και αποδεικνύουν ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για μια νέα «διαχείριση κρίσης με εκλογικά κέρδη» μάλλον πέφτει στο κενό.

• «Εξελίξεις υπάρχουν στην έρευνα που πραγματοποιείται στο ιδιωτικό οικόπεδο κοντά στη Λάρισα, στο οποίο μεταφέρθηκαν περίπου 25 φορτηγά με χώμα από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, «στο οικόπεδο εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών»!

• «Ηδη δείγμα DNA έχει μεταφερθεί σε εξειδικευμένα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν ανήκουν σε ζώο ή άνθρωπο!», Newsbreak.gr

• «Ο Κώστας Αγοραστός θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή για παράβαση καθήκοντος με αφορμή το μπάζωμα στον τόπο όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα»,

Απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας την προσφυγή του τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για τη συσχέτιση της δικογραφίας του με τη συνολική δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών που χειρίζεται ο εφέτης ανακριτής», Avgi.gr

• «Στην καρατόμηση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ προχώρησε προχθές η κυβέρνηση, διατηρώντας στη θέση τους μόνο τον διευθύνοντα σύμβουλο Παναγιώτη Τερεζάκη και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Θανάση Λεβέντη. Ορίστηκαν πέντε νέα μέλη, με μεταβατικό πρόεδρο τον επίτιμο πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννο Γραμματίδη», «δημοκρατία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This