«Πλυντήριο» στοιχηματισμού: Ερευνάται απάτη σε βάρος της Κομισιόν!

Παρέμβαση της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για το πόρισμα Βουρλιώτη

Must Read

Σφίγγει ο κλοιός, για τους 60 εμπλεκομένους στο κύκλωμα στοιχηματισμού, που ξέπλενε “μαύρο χρήμα”, μέσω στημένων αγώνων!

Η “Δίκη στο Open” αποκάλυψε ότι διευρύνεται η εισαγγελική έρευνα, για το “πλυντήριο” στοιχηματισμού, καθώς το 220 σελίδων πόρισμα του Προέδρου της Αρχής ξεπλύματος, επίτιμου Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, αναμένεται να διαβιβαστεί και στο γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα.

Κατά τις ίδιες πηγές το πόρισμα Βουρλιώτη φέρεται να εντοπίζει, μεταξύ άλλων ότι, ορισμένοι εκ των εμπλεκομένων, εισέπραξαν ευρωπαϊκά κονδύλια, μέσω εταιριών, που ξέπλεναν βρώμικο χρήμα. Το αδίκημα, που θα διερευνηθεί, μεταξύ άλλων είναι και η απάτη σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Για την υπόθεση διενεργεί ήδη έρευνα ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, καθώς το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη, που βρίσκεται στα χέρια του έχει εντοπίσει αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, χειραγώγηση αγώνων, απάτη σε βάρος του δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Δεν αποκλείεται ωστόσο, την υπόθεση να αναλάβει εξ ολοκλήρου η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, εάν κριθεί ότι, υπερισχύει η δική της αρμοδιότητα.

Π. Κωνσταντινέας στη “ΔΙΚΗ” «Οι παράγοντες χρησιμοποιούν τη διαιτησία για να καλύψουν την ανεπάρκεια της ομάδας τους»

«Οι παράγοντες χρησιμοποιούν τη διαιτησία για την ανεπάρκεια της ομάδας τους», δήλωσε χαρακτηριστικά στη «Δίκη στο OPEN» ο Πέτρος Κωνσταντινέας.

«Δεν δόθηκε ο χρόνος να γίνει καθοδήγηση και μετάβαση ώστε να σφυρίζουν Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι γιατί δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Ο Κλάτενμπεργκ άσχετα αν ήταν καλός ή κακός έκανε καινοτόμα πράγματα όπως τη δημοσιοποίηση των διαλόγων του VAR με τους διαιτητές, όμως το απέσυρε μετά από πιέσεις των παραγόντων.

Η διαδικασία της ελληνικής διαιτησίας έχει λοιδορηθεί από τους ίδιους παράγοντες. Χρησιμοποιούν τη διαιτησία ανάλογα από τα αποτελέσματα της ομάδας τους. Την χρησιμοποιούν για την ανεπάρκεια της ομάδας τους. Αυτό γίνεται συνέχεια κάθε Κυριακή. Δεν σημαίνει ότι η διαιτησία δεν έχει ευθύνες μακροχρόνια. Όταν συζητάμε για το VAR όπου το έφερε η Ελληνική Πολιτεία δεν μπορούν να μιλούν ο κ. Αντωνίου και ο κ. Κασναφέρης. Όταν έχεις ένα εργαλείο ευθύνεται η διοργανώτρια αρχή, η ΕΠΟ και οι παράγοντες που δεν προστάτεψαν την ελληνική διαιτησία, η οποία είναι ένα κομμάτι της ΕΠΟ και όταν δεν προστατεύεις το ίδιο σου το προϊόν δεν μπορείς να περιμένεις να φτιαχτεί η ελληνική διαιτησία.

Η Πολιτεία σωστά έφερε το VAR το οποίο βέβαια θα έπρεπε να πληρώσει η Σούπερ Λιγκ. Την ίδια ώρα, βλέπουμε σε κάθε αγώνα οι παράγοντες να τα ρίχνουν όλα στη διαιτησία είτε έχουν δίκιο, είτε άδικο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα διορθωθούν τα πράγματα έτσι. Εγώ έχω διευθύνει 113 παιχνίδια στη Δ΄ Εθνική, ενώ τώρα ένας διαιτητής δεν έχει σφυρίζει ούτε 50 και εγώ ανέβηκα στην μεγάλη κατηγορία στα 28 μου. Οι διαιτητές τώρα δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This