Μητροπολίτης Λάρισας: «Καμιά φορά μιλάει το τσίπουρο»

«Έχουν μετατεθεί πολλά πανηγύρια και το πρόβλημα δεν είναι τόσο μέσα στον ναό, όσο έξω. Καμιά φορά έχουμε θεματάκια»

Must Read

Επικίνδυνη χαρακτήρισε την εβδομάδα μετά το Πάσχα ο Μητροπολίτης Λάρισας, Ιερώνυμος, με αφορμή τις επιθέσεις κατά πολιτικών που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σημειώνοντας χαρακρητιστικά: «Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι μόνο η Μεγάλη Εβδομάδα. Το πρόβλημα είναι η εβδομάδα μετά το Πάσχα που έχουν μετατεθεί πολλά πανηγύρια και εκεί το πρόβλημα δεν είναι τόσο μέσα στον ναό, όσο έξω. Καμιά φορά μιλάει το τσίπουρο και έχουμε θεματάκια».

Η τοποθέτησή του, με αφορμή συγκεκριμένα, την επίθεση που δέχθηκαν σε εκκλησίες τρεις βουλευτές της ΝΔ, αναμένεται να προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων. Μιλώντας στο Action 24 πήρε θέση, μετά και την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος καταδίκασε τις επιθέσεις, λέγοντας ότι «η Εκκλησία δεν εκδικείται».

Ανέφερε ενδεικτικά: «Ο Μακαριώτατος εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και της προεκλογικής περιόδου και εν όψει κάποιων πραγμάτων που έχουν προηγηθεί και λόγω της συσσωρευμένης πικρίας και της οργής που παρατηρείται στην ελληνική κοινωνία έκανε μια δήλωση ώστε τουλάχιστον να αποφύγουμε διάφορα άσχημα γεγονότα μέσα στους ναούς. Όχι μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα», περιγράφοντας τις αντιδράσεις πιστών, μετά την αναγνώριση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών.

Οι δημοσιογράφοι, μετά την δήλωσή του «καμιά φορά μιλάει το τσίπουρο και έχουμε θεματάκια» τον ρώτησαν «αν κάποιοι πολιτικοί θα έχουν πρόβλημα να παραστούν σε θρησκευτικές, εορταστικές εκδηλώσεις» και ο Μητροπολίτης απάντησε: «Επειδή υπάρχει συνέχεια του εκκλησιαστικού τελετουργικού στο λαογραφικό, μετά τον ναό. Το απέξω είναι ενδεχομένως που μπορεί και λίγο να φοβίζει. Εμείς και ως Εκκλησία και ως Μητρόπολη έχουμε δώσει οδηγίες, γνωρίζουμε ότι μέσα στους ναούς θα υπάρχει καλό κλίμα. Ξέρουμε ότι είναι απαράδεκτο μέσα στους ναούς να φεύγουμε από τον σκοπό για τον οποίο έχουμε έρθει. Δεν είναι καλό να ξεχνάμε την ημέρα και την σημασία της, γιατί κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας έχει την δική της σημασία».




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This