Ιερώνυμος για Βελόπουλο: «Δεν κάνουμε ό,τι μας πει αυτός»

Η απάντηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης

Must Read

Με φόντο τις ιερές αποδοκιμασίες του Κυριάκου Βελόπουλου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φτάνοντας στο Δήλεσι Βοιωτίας παραχώρηση δηλώσεις στους δημοσιογράφους. «Άγιες μέρες είναι και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό μετά από 2,5 μήνες και ενώ πληθαίνουν τα σενάρια για τις παγωμένες σχέσεις του Μαξίμου με την εκκλησία.




 

«Η εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον. Καθένας κάνει έναν αγώνα μόνος του και με τους άλλους», είπε ο αρχιεπίσκοπος.

Η απάντηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τόνισε «για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη».

Σήμερα το ταξίδι-δώρο στον Κυριάκο

Την πρώτη τους συνάντηση μετά τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Επισκέπτονται δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι και στον Ωρωπό, παιδικούς σταθμούς και ένα κέντρο γεροντολογίας.

Η κοινή τους εμφάνιση έχει σαφή πολιτικό συμβολισμό, λόγω των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στην Εκκλησία και στις τάξεις των πιστών ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και γίνεται για να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης εν όψει της Μ. Εβδομάδας αλλά και των ευρωεκλογών.

Σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας στέλνει μήνυμα καταλλαγής, ιδίως μετά τα δυσάρεστα επεισόδια που έγιναν τις προηγούμενες μέρες εις βάρος κυβερνητικών βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να κάνουν και δηλώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχουν και κατ’ ιδίαν συζήτηση μακριά από τις κάμερες.

Η αρχή της επαναπροσέγγισης κυβέρνησης – Εκκλησίας έγινε με τη συνάντηση που είχαν πριν από τρεις μέρες ο υπουργός Παιδείας, Κ. Πιερρακάκης, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο υπουργείο.

Διαβάστε ακόμα: Αποκάλυψη: Η μυστική συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τη ΝΙΚΗ

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This