Ένταλμα σύλληψης για τον ανώμαλο αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο που παρενοχλούσε παιδιά

11 ημέρες μετά εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού

Must Read

Εξελίξεις μετά από 11 μέρες στην υπόθεση των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών στη Νίσυρο από τον 62χρονο αρχαιοφύλακα, ο οποίος έχει ήδη φύγει από το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον 62χρονο υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού εκδόθηκε σήμερα ένταλμα σύλληψης. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αποπλάνηση ανηλίκων και  διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το kosnews.gr μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 12 παιδιά και 9 γονείς, με τις Αρχές να διαπιστώνουν ότι ο υπάλληλος του ΥΠΠΟ από τον Απρίλιο του περασμένου έτους προσέγγιζε παιδιά στον χώρο όπου του είχε παραχωρηθεί μέσα στο μουσείο. Εκεί, σύμφωνα με τις καταγγελίες  προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις, επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα στα παιδιά, τους έδειχνε πορνογραφικό υλικό και σεξουαλικά βοηθήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, φέρεται ότι προσπάθησε να κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικο.




Υπενθυμίζεται ότι τα στόματα άνοιξαν στο νησί όταν ένας πατέρας κατήγγειλε στην Αστυνομία τον αρχαιοφύλακα για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του 12χρονου παιδιού του. Συγκεκριμένα, ο πατέρας, που κατάγεται από την Αλβανία, κατήγγειλε ότι ο υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού απομόνωσε τον 10χρονο γιο του στον υπόγειο χώρο του μουσείου, όπου ζούσε, και του έδειξε πορνογραφικό βίντεο και μια πλαστική ερωτική κούκλα.

Σύμφωνα με το kosnews.gr, tην Παρασκευή 19 Απριλίου ο αρχαιοφύλακας κάλεσε στο τηλέφωνο, έναν γνωστό του αστυνομικό και του ζήτησε να πάει στον χώρο όπου διαμένει και να κάψει μια σακούλα με ερωτικά βοηθήματα και την κούκλα σιλικόνης. Ο αστυνομικός ωστόσο παρέδωσε την τσάντα στο Αστυνομικό Τμήμα Νισύρου και έπειτα ακολούθησε έρευνα των αρχών στον χώρο όπου διέμενε. Εκεί εντοπίστηκε κρυμμένο ένα tablet.

Από πλευράς του ο αρχαιοφύλακας  αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του και διαψεύδει τις καταγγελίες ενώ για τα ερωτικά παιχνίδια υποστήριξε ότι ήταν για δική του χρήση!




 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του αρχαιοφύλακα υπήρχε καταγγελία από το 2021 που εστάλη με επιστολή στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι και το υπουργείο.

Δείτε επίσης:

Ο Κασσελάκης συναντήθηκε με τον πατέρα του θύματος ασέλγειας από τον αρχαιοφύλακα στην Νίσυρο

Η Μενδώνη επιχειρεί εκφοβισμό αντί να απολογηθεί

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This