Πάτρα: Οι διάλογοι που «καίνε» το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών μέσα στο σχολείο

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Αποκαλυπτικοί διάλογοι έρχονται στο φως της δημοσιότητας μία ημέρα μετά τη σύλληψη 12 μελών κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά μέσα σε σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη της σπείρας που είχε μετατρέψει το σχολείο σε κέντρο προμήθειας ναρκωτικών έπειτα από καταγγελία που έγινε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών. Για τουλάχιστον δύο μήνες παρακολουθούσαν τα κινητά των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και χθες προχώρησαν σε συλλήψεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τέσσερις μαθητές, ηλικίας 14, 15 και 17 ετών, αλλά και έξι γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, καθώς και μια μαθήτρια Λυκείου της Πάτρας, που παρέλαβε ναρκωτικά από την εγκληματική οργάνωση, για ιδία χρήση.

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν τους τέσσερις ανήλικους μαθητές ως «βαποράκια» προκειμένου να προωθούν τα ναρκωτικά στους συμμαθητές τους.

Διάλογοι – φωτιά

Όπως μεταδίδει το tempo24, οι Αρχές εξετάζουν τις ηχογραφημένες συνομιλίες των μελών του κυκλώματος κατά τη διάρκεια των οποίων συζητούν για το πώς θα μεταφέρουν ναρκωτικά από την Αθήνα. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούν ως κωδικές ονομασίες ονόματα φαγητών.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ δύο μελών:

Α: Θα το πάρουμε …καθαρό να καταλάβεις.

Β: Από Αχαγιά το πήρα δεν σου λένε μαλα…ίες

Α: Σε κοροϊδεύουν, μην σε δουλεύουν.

Β: Δεν το αγοράζω για καθαρό, ξέρω τι είναι.

Α: Αυτό λέω καμιά σχέση με καθαρό.

Β: Καθαρό αδελφέ θα σου φέρω όταν φέρω από Αθήνα…

Στον ανακριτή Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη

Στην Ασφάλεια Πάτρας παραμένουν κρατούμενοι οι συλληφθέντες οι οποίοι μετά την παρουσία τους στον Εισαγγελέα το πρωί του Σαββάτου, θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη.

Σε βάρος των δώδεκα μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης από ενήλικο, ο οποίος μετέρχεται ανήλικα πρόσωπα για τον σκοπό αυτό, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση τα νόμου για τα όπλα.

Όσον αφορά στους γονείς και κηδεμόνες των ανηλίκων σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ σε βάρος της μαθήτριας για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών για ιδία χρήση.




Δείτε επίσης: Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This