Με θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο μας υποδέχεται η Μεγάλη Εβδομάδα – Η πρόβλεψη για το Πάσχα

«Οι βροχές και οι μπόρες είναι συνυφασμένες με την Άνοιξη στη χώρα μας», σχολίασε σχετικά ο Τάσος Αρνιακός

Must Read

Για πολύ ισχυρούς ανέμους γενικά και θυελλώδεις βοριάδες τοπικά κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι, όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ για ανήμερα το Πάσχα ο καιρός θα είναι μεν ανοιξιάτικος, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρχουν και κάποιες βροχοπτώσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σήμερα Κυριακή 28/4 στο Αιγαίο πνέουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι, με ριπές που έφτασαν τα 106 χιλιόμετρα την ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου και τα 101 χιλιόμετρα την ώρα στο Πόρτο Τήνου.

Όπως ανέφερε, εξάλλου, νωρίτερα σήμερα ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο αέρας στο Αιγαίο θα συνεχιστεί μέχρι και τη Μ. Τρίτη, ενώ «από το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης θα εξασθενίσουν, θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία. Από τη Μεγάλη Πέμπτη πάντως στα βόρεια δε θα λείψουν κάποιες βροχές ή μπόρες».

Αύριο, Μ. Δευτέρα, πάντως, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θράκη και τη Βόρεια Κρήτη. Στη Θράκη θα βρέξει τοπικά, ενώ τοπικά στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική η θερμοκρασία από 14 μέχρι 25 βαθμούς ενώ στη Θεσσαλονίκη από 11 μέχρι 25 βαθμούς.

Για τη Μ. Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις και τοπικές βροχές στη Θράκη και αργότερα στη Νότια Εύβοια και τη Βόρεια Κρήτη. Οι Βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 με 27 βαθμούς το μεσημέρι.




Από την πλευρά του, ο Τάσος Αρνιακός, στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» ανέφερε πως για το Πάσχα προβλέπονται βροχές. Για τη Μεγάλη Πέμπη, προβλέπει αίθριο καιρό με συννεφιά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και ανέμους 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στους 25 με 28 βαθμούς. «Τη Μεγάλη Παρασκευή περιμένουμε αστάθεια του καιρού», πρόσθεσε ο γνωστός μετεωρολόγος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το δάκρυ του ουρανού δε θα λείψει και φέτος».

Το Μεγάλο Σάββατο και το Πάσχα δε θα έχουμε σπουδαίες διαφοροποιήσεις, με τον καιρό να είμαι γενικά καλός. Θα υπάρχουν, πάντως, κάποιες τοπικές βροχές προς το απόγευμα στα Ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και οι θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Όπως σχολίασε ο Τάσος Αρνιακός, «θα κάνουμε Πάσχα με ανοιξιάτικο καιρό, μιας και οι βροχές και οι μπόρες είναι συνυφασμένες με την Άνοιξη στη χώρα μας».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This