Κυριακή του Πάσχα: Οι τιμές και η ζήτηση στα αμνοερίφια – Τι εξηγούν κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες

«Το κόστος θα εξαρτηθεί από την προσφορά και την ζήτηση»

Must Read

Μόλις λίγες ημέρες έμειναν για την Κυριακή του Πάσχα και το οικογενειακό τραπέζι, με τους καταναλωτές να σπεύδουν να εφοδιαστούν τα απαραίτητα. «Πρωταγωνιστής» όπως και κάθε χρόνο είναι το αρνί και το κατσίκι με τους Έλληνες να αναζητούν τα καλύτερα προϊόντα, που θα συνδυάζουν ποιότητα και τιμή.

Ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Ανδρέας Νιώτης μίλησε για το κόστος στα αμνοερίφια, εξηγώντας πως οι επαγγελματίες του κλάδου δεν γνωρίζουν αν θα πέσει ή θα ανέβει.

«Είμαστε έτοιμοι την Μ. Εβδομάδα, αρνί και κατσίκι από 10 -12 ευρώ το κιλό η πλειονότητα των καταστημάτων. Αρκετός κόσμος κατέβηκε από Παρασκευή έως Κυριακή και αυτή την βδομάδα θεωρώ πως οι τιμές θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, από την Μ. Πέμπτη θα εξαρτηθεί από την προσφορά και την ζήτηση», είπε και συμπλήρωσε:

«Δεν γνωρίζουμε αν θα πέσουν ή θα ανέβουν οι τιμές. Την περασμένη εβδομάδα υπήρχε και το 9 ευρώ το κιλό αλλά από Παρασκευή έως Κυριακή διαμορφώθηκε στα 10-12 ευρώ το κιλό».

«Για να μην χάσουμε πρέπει να πουλήσουμε 15,80 ευρώ το κιλό, κι όχι για να βγάλουμε κιόλας»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης αναφέρθηκε στο ίδιο ζήτημα αλλά από την όψη των κρεοπωλών.

«Εγώ θα τα θέσω λίγο πιο «δύσκολα» τα πράγματα σε σχέση με αυτά που ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης. Χθες πήρα από έμπορο κατσίκια 10.80/κιλό. Αυτό σημαίνει ότι με το 13% μου στοιχίζει εμένα 12,20 ευρώ. Ένα αρνί και ένα κατσίκι περίπου 10-12 κιλά μέσα σε μια βδομάδα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο που θα σφαχτεί έχει φύρα 10%. Μεσοσταθμικά σας βάζω 8% που σημαίνει ότι είναι ακόμα ένα ευρώ. Πήγαμε στα 13 ευρώ. Τα πάγια έξοδα ενός μαγαζιού είναι πολλά. Έτσι φτάσαμε περίπου στα 15,80 ευρώ. Για να μην χάσουμε πρέπει να πουλήσουμε μόνο 15,80 ευρώ το κιλό, και όχι για να βγάλουμε κιόλας. Μιλάμε για το φρεσκοσφαγμένο και το γάλακτος. Τώρα δεν υπάρχουν ζώα, ενώ οι Καθολικοί το πήραν φθηνότερα γιατί υπήρχαν», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ο πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης υπογράμμισε:

«Εδώ στην Ελλάδα έχουν κλείσει τις παραγγελίες εδώ και 20 μέρες. Οι τιμές έχουν καθοριστεί εδώ και 20 μέρες από τον κτηνοτρόφο. Τώρα αν αβγατίζουν στα ψυγεία, είναι άλλο θέμα. Εμείς πουλήσαμε 6 ευρώ και η ένωση 7 και τα έδωσε η ένωση σε αλυσίδες και πωλούνται 9,99 ευρώ».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Κώστας Γυφτάκης, εξέφρασε την αντίθεσή του με τα όσα είπε ο πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. «Θα έρθω σε διαφωνία με τον κ. Καπούνη. Η τιμή στη βόρεια Ελλάδα ήταν 8,50 ευρώ η τιμή του παραγωγού συν ΦΠΑ. Στην υπόλοιπη Ελλάδα έφυγαν από 7-8,50 ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Γνωρίζω πολύ καλά τις τιμές ανά την Ελλάδα. Και η Κρήτη δεν πούλησε χαμηλά. Η τιμές παραγωγού στην Κρήτη ήταν υψηλές», σημείωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This