Παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν οι αγγειοχειρουργοί μετά την επίθεση από τον Γιάννη Καλλιάνο

Η επιστολή που έστειλαν - Τι ζητούν

Must Read

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό έστειλαν, χθες, Κυριακή οι αγγειοχειρουργοί με αφορμή τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν την περασμένη εβδομάδα με τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου σε ηλικία 79 ετών μετά από σοβαρή περιπέτεια υγείας και την επίθεση σε βάρος του από την οικογένεια του θανόντος. 

«Σήμερα, Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρα 23:00 απεστάλη ανοικτή επιστολή των Ελλήνων Αγγειοχειρουργών προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη από τις 4 επίσημες Επιστημονικές Εταιρείες και Επαγγελματικές Ενώσεις στον τομέα της Αγγειοχειρουργικής της Ελλάδος, σε σχέση με το γνωστό ζήτημα “Δημητρίου Καλλιάνου”. Η επιστολή συνυπογράφεται επώνυμα από την πλειονότητα των Ελλήνων Αγγειοχειρουργών, από όλη την Ελλάδα, είτε εργαζόμενων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ή στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία ή στον ιδιωτικό τομέα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή, αναφέρονται στις απειλές και προσβολές που δέχτηκαν από τον Γιάννη Καλλιάνο τονίζοντας πως «η απαίτηση για δικαιοσύνη δε μπορεί και δεν πρέπει να εκφράζεται με απειλητικούς ή προσβλητικούς χαρακτηρισμούς μέσα από μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την πολιτική και επαγγελματική τους ιδιότητα» και πως η αντιμετώπιση αυτή συμβάλλει στην απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Καταλήγοντας ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να διασφαλιστεί η αξιοπρέπεια και η ασφάλεια των εργαζόμενων στο χώρο της υγείας, των ασθενών και του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Η επιστολή

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης στα όρια της «ανθρωποφαγίας» σε βάρος μίαςομάδας ανθρώπων που επιτέλεσαν τα καθήκοντά τους.

Απευθυνόμαστε σε εσάς ως Έλληνες Αγγειοχειρουργοί, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας για την άδικη και απαράδεκτη δημόσια επίθεση που δέχεται ένα εξέχον μέλος μας, από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την ισχυρή πολιτική τους θέση, και την προνομιακή τους αντιμετώπιση από διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Η απώλεια της ζωής ενός ανθρώπου είναι μία ανείπωτα θλιβερή κατάσταση για τους οικείους του. Και για εμάς όμως που είμαστε οι πρώτοι που ερχόμαστε σε επαφή μαζί του, αποτελεί ένα βαρύ και δυσβάσταχτο γεγονός. Ο σεβασμός προς την διασφάλιση της υγείας των ασθενών μας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτος. Οι Αγγειοχειρουργοί δεν γνωρίζουμε ωράρια ή όρια όταν πρόκειται να παρέχουμε βοήθεια σε όσους την χρειάζονται, είτε εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είτε στον Ιδιωτικό Τομέα.

Ωστόσο, η απαίτηση για δικαιοσύνη δε μπορεί και δεν πρέπει να εκφράζεται με απειλητικούς ή προσβλητικούς χαρακτηρισμούς μέσα από μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την πολιτική και επαγγελματική τους ιδιότητα. Οποιαδήποτε κατηγορία για ιατρική αμέλεια πρέπει να ερευνάται με την ανεξαρτησία και τον σεβασμό που αξίζει κάθε νόμιμη διαδικασία. Η απόφαση για το ποιος φέρει ευθύνη δεν ανήκει σε πολιτικούς ή δημόσια πρόσωπα, αλλά στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η απροκάλυπτη, προσβλητική στα όρια της ύβρεως, και αήθης αντιμετώπιση των εργαζομένων σε ένα Ακαδημαϊκό Δημόσιο Νοσοκομείο από ένα κυβερνητικό βουλευτή συμβάλει στην απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας το οποίο εσείς προσπαθείτε να υποστηρίξετε και να βελτιώσετε, υποβαθμίζει το σημαντικό ρόλο των ειδικευομένων ιατρών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των νοσοκομείων μας, ακυρώνει την παρουσία των φοιτητών στις πανεπιστημιακές κλινικές και την εκπαιδευτική διαδικασία, και οδηγεί τους πολίτες να απωλέσουν την εμπιστοσύνη τους στο δημόσιο σύστημα υγείας που με τόσο κόπο κερδήθηκε στην πρόσφατη περίοδο υγειονομικής κρίσης.

Ως Αγγειοχειρουργική Κοινότητα, δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας και να υπερασπιστούμε το ιατρικό λειτούργημα με σεβασμό προς την ανθρώπινη ζωή και την
επαγγελματική μας ηθική. Αναζητούμε όμως την απόδοση δικαιοσύνης, πάντα με σεβασμό προςτο έργο και την αξιοπρέπεια των επαγγελματιών της υγείας.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να δράσετε άμεσα, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρέπεια και η ασφάλεια των εργαζόμενων στο χώρο της υγείας, των ασθενών και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Με εκτίμηση,
Οι Έλληνες Αγγειοχειρουργοί»

Η επιστολή των αγγειοχειρουργών

Επιστολή-Αγγειοχειρουργών-στον-Πρωθυπουργό

Δείτε επίσης:

Μ. Δημητρακόπουλος: «Κανένας γιατρός δεν θέλει να χάσει ασθενή του, δεν υπάρχει ΜΑΦ στο ”Αττικόν”»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This