Ποιος έδωσε την εντολή να είναι η μπάντα του Λιμενικού στο κιτς σόου στην Ακρόπολη

Κυβερνητική εμπλοκή δείχνει και η παρουσία της

Must Read

Μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η μετατροπή του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, σε… Bollywood για Ινδούς εκατομμυριούχους που τον επισκέφθηκαν έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παρούσα εκεί δήλωσε η μπάντα του λιμενικού την οποία και κάποιος κάλεσε.




 

Κυβερνητική εμπλοκή δείχνει και η παρουσία της μπάντας του Λιμενικού Σώματος με στολές και εθνόσημα, που υποδέχτηκε τους Ινδούς επισκέπτες στην είσοδο της Ακρόπολης! Το λιμενικό είναι στρατιωτικά οργανωμένο σώμα. Δεν νομιμοποιείται να κάνει εμφανίσεις χωρίς άδεια και πρόσκληση δημόσιου φορέα. Κάθε εμπλοκή υπηρεσιών του σε ιδιωτικές συναλλαγές είναι βαρύτατο αδίκημα. Ποιος από την κυβέρνηση κάλεσε τη μπάντα του Λιμενικού εκείνη την ώρα στην Ακρόπολη;

Προς το παρόν, το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει δώσει καμία απάντηση. Μετά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, κ. Έλενα Κοντούρη, ενημέρωσε ότι «καθώς τον χώρο επισκέφθηκαν- με εισιτήριο- πολυμελείς ομάδες επισκεπτών, μεταξύ αυτών εμφιλοχώρησαν ορισμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το φυλακτικό προσωπικό της Υπηρεσίας» και προανήγγειλε ΕΔΕ για το περιστατικό.

Πριβέ ξεναγήσεις αξίας 5.000 ευρώ

Σύμφωνα με τη Guardian, η πρωτοβουλία προβλέπει έως και τέσσερις ομάδες των πέντε ατόμων που θα οδηγούνται από ειδικούς αρχαιολόγους και θα περιηγούνται γύρω από την τοποθεσία μεταξύ 7 π.μ. έως 9 π.μ. και 8 μ.μ. έως 22.00, πριν από το άνοιγμα και μετά το κλείσιμο του μνημείου, για να αποφευχθούν οι χιλιάδες που ανεβαίνουν κάθε ώρα στην Ακρόπολη.

Αναφέρονται μάλιστα οι δηλώσεις της Νικολέτας Βαλάκου, προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων η οποία υποστηρίζει ότι «Είχαμε αιτήματα από tour operators για αυτό εδώ και πολύ καιρό». Μάλιστα, η ίδια μιλά και για τη δυνατότητα πώλησης και σουβενίρ είτε ενός αντιγράφου νομίσματος είτε ενός αντιγράφου μικρού αγάλματος, προκειμένου αυτή εμπειρία να μένει αξέχαστη στον επισκέπτη.

Γι’ αυτές τις πριβέ ξεναγήσεις στην Ακρόπολη, η Guardian αναφέρει ότι το αντίτιμο φτάνει τις 5.000 ευρώ.

Το βρετανικό μέσο κάνει λόγο για ένα μέτρο που έχει προκαλέσει την οργή, με αρχαιολόγους και ξεναγούς να ορθώνουν επικριτικές φωνές.

Στο δημοσίευμα υπάρχει η δήλωση της Δέσποινας Κουτσούμπα, αντιπροέδρου του Συλλόγου Αρχαιολόγων, η οποία εκφράζει την αντίθεσή της και λέει ότι «Το επόμενο είναι οι άνθρωποι να κάνουν προτάσεις γάμου και να πίνουν σαμπάνια εκεί ψηλά» και συνέχισε «Θα αισθάνονται ότι δικαιούνται, αν έχουν ξοδέψει τόσα χρήματα, να κάνουν ό,τι θέλουν στο χώρο».

Μια τέτοια ειδική μεταχείριση επιφυλάσσονταν μέχρι τώρα μόνο σε επίπεδο πολιτικών ηγετών, ενώ το κοινό μπορεί να απολαύσει το μνημείο και κατά τις καλοκαιρινές πανσελήνους.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This