Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση των συγγενών κατά Μητσοτάκη και πολιτικών

Must Read

Συνεχίζουν τον αγώνα τους για απόδοση ευθυνών οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, προχωρώντας σε νέα συμπληρωματική μήνυση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών προσώπων, την ώρα που η κυβέρνηση φαίνεται να επιμένει στην προσπάθεια συγκάλυψης για την τραγωδία με 57 νεκρούς.

Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης ο Χρήστος Κωνσταντινίδης που έχασε τη σύζυγό του Βασιλική Χλωρού μέσα στο μοιραίο Intercity, κατέθεσε δια του δικηγόρου του συμπληρωματική μήνυση σε βάρος πολιτικών για όλες τις ενέργειες που δεν έκαναν τα μέλη της συντονιστικής ομάδας πολιτικής προστασίας μετά τη σύγκρουση των τρένων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα για την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας η οποία έβαλε στο αρχείο και δεν διαβίβασε στην Βουλή την μήνυση που είχαν κάνει συγγενείς θυμάτων για τους καταγγελθέντες υπουργούς, Χρήστο Τριαντόπουλο και Ζωή Ράπτη αναφορικά με το μπάζωμα του σημείου του δυστυχήματος.




Σε δηλώσεις του ο Χρήστος Κωνσταντινίδης ανέφερε: «Μεγάλη Τρίτη σήμερα, μεγάλη ημέρα για εμάς» και πρόσθεσε ότι η μήνυση «αφορά όλες τις ενέργειες από την 1η Μαρτίου της περασμένης χρονιάς, οι οποίες δεν έγιναν ως όφειλαν. Αφορά τις δικαστικές αρχές, τους θεσμούς που όφειλαν να κάνουν την περιφρούρηση του χώρου, ιατροδικαστικές αρχές που όφειλαν να κάνουν σωστά τις ενέργειες, διότι σε εγκαυματίες έπρεπε να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις, πραγματογνώμονες που όφειλαν να κάνουν σωστά τις πραγματογνωμοσύνες και δεν έδωσαν το δικαίωμα στον Εφέτη Ανακριτή να ορίσει χημικό μηχανικό, πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην όλη ιστορία, γιατί δεν ήταν από κατώτερα στελέχη. Στον χώρο βρίσκονταν, πρωθυπουργός, υπουργοί μεταφορών, υπουργοί πάρα τω πρωθυπουργώ, περιφερειάρχες, γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και δεν έγιναν οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν στον τόπο του εγκλήματος».

Σύμφωνα με τον σύζυγο της αδικοχαμένης Βασιλικής Χλωρού, η αντεισαγγελέας Λάρισας μιλά για σφετερισμό της εξουσίας από κυβερνητικούς παράγοντες έναντι των δικαστικών αρχών και αυτό αποτελεί «σημείο αναφοράς για να κατατεθεί η μήνυση παντός κάθε προσώπου και θεσμού. Ο σφετερισμός εξουσίας είναι αυτόφωρη διαδικασία και πάει κατευθείαν στον Άρειο Πάγο και από εκεί κατευθείαν φυλάκιση με ισόβια κάθειρξη» τόνισε και πρόσθεσε: «Περιμένουμε και από τον υπόλοιπο κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή τη μήνυση, θα βγει και στο διαδίκτυο για όποιον θέλει και μπορεί να συμμετάσχει, ούτως ώστε να βοηθήσουμε τις δικαστικές αρχές να επιτελέσουν το έργο τους, να μπορέσει να αναβαθμιστεί η κατηγορία σε ενδεχόμενο δόλο και να αποκαλυφθεί η συγκάλυψη που αρχίζει και αχνοφαίνεται, παρόλο που κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν».




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This