Πάσχα στα νησιά με τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό: «Κάθε πέρυσι και καλύτερα»

Όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση που επικρατεί λίγο πριν από το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν

Must Read

Μπορεί τα νησιά να υποδέχονται ήδη ορδές τουριστών ενόψει Πάσχα κα τα μηνύματα για την φετινή σεζόν να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, όμως μεγάλο «αγκάθι» παραμένουν οι ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, όπως και διασωστών του ΕΚΑΒ, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες.

«Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Ξεκινάει η τουριστική σεζόν και για μία ακόμη φορά τα νησιά δεν έχουν επαρκές υγειονομικό προσωπικό», αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, που παραδέχεται πως γίνονται προκηρύξεις θέσεων, ωστόσο καταλήγουν άγονες:

«Οι μισθοί δεν καλύπτουν το κόστος διαβίωσης. Ενδεικτικά, ένας νέος γιατρός λαμβάνει περίπου 1.850 ευρώ τον μήνα, ενώ νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ αρκετά κάτω από 1.000 ευρώ. Τα κίνητρα που δίνει το Υπουργείο Υγείας τα τελευταία δύο καλοκαίρια προκειμένου να καλυφθούν κάποιες θέσεις αφορούν μόνο στο προσωπικό που μετακινείται από άλλη περιοχή». 

Λείπουν από τα Κέντρα Υγείας βασικές ειδικότητες

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει ότι υπάρχει δυσκολία εύρεσης καταλυμάτων με τους τοπικούς φορείς να μην κινητοποιούνται ικανοποιητικά.

Υπό τα παραπάνω, λίγα 24ωρα πριν το Πάσχα και ενώ οι εκδρομείς έχουν αρχίσει να φτάνουν στα αγαπημένα τους νησιά, από τα τοπικά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας λείπουν βασικές ιατρικές ειδικότητες. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δίνει, μιλώντας στο ygeiamou.gr, ορισμένα παραδείγματα:

  • Τα Κύθηρα δεν έχουν καθόλου αναισθησιολόγο, συνεπώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί διασωλήνωση εφόσον απαιτηθεί
  • Η Κως, ένα μεγάλο νησί που συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες δε διαθέτει παθολόγους στο νοσοκομείο
  • Η Σαντορίνη είναι χωρίς παθολόγο, μικροβιολόγο και ακτινολόγο
  • στη Νάξο δε λειτουργεί ο χειρουργικός τομέας
  • Στην Τήνο μία παιδίατρος βλέπει και παθολογικά περιστατικά και στο Κέντρο Υγείας υπάρχει, εκτός της παιδιάτρου, μικροβιολόγος και οδοντίατρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This