Ιερά Σύνοδος: Να γίνει υποχρεωτική η αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια

Must Read

Να ανασταλεί η προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια μαθητών και μαθητριών στα σχολικά απολυτήρια, ζήτησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με αίτημα της στον Υπουργό Παιδείας.

Για τον μήνα Ιούνιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμου, αποφάσισε να ενημερώσει με γραπτό αίτημα της, τον Υπουργό Παιδείας  κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, σχετικά με την άμεση αναστολή της διαδικασίας αναγραφής η’ μη του θρησκεύματος στα απολυτήρια των μαθητών και μαθητριών.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, δεν δύναται να αναγραφεί το θρήσκευμα στους απολυτήριους σχολικούς τίτλους, αν δεν υπάρχει σχετική υπεύθυνη δήλωση. «Στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή/τριας»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This