Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά στις καταγγελίες για αστυνομική βία κατά την εκκένωση κατάληψης της Ματρόζου (video)

Μια τελείως διαφορετική εκδοχή από όσα καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες του διπλανού στην κατάληψη της Ματρόζου κτιρίου, που εκκενώθηκε σήμερα στο Κουκάκι, δίνουν αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Θόδωρο Χρονόπουλο, όλα έγιναν νόμιμα κατά τη διάρκεια της έρευνας και των συλλήψεων, αφού ο πατέρας, που συνελήφθη, επιχείρησε να πάρει το όπλο αστυνομικού, ενώ τόσο αυτός όσο και ο γιοι του ήταν μέλη της κατάληψης δίπλα στο σπίτι τους.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, με παρέμβασή του στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Alpha, απάντησε στις νέες καταγγελίες για αστυνομική βία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης στην οδό Ματρόζου. Ο ίδιος είπε ότι όλα έγιναν νόμιμα και παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σύζυγο του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί θέλησαν να μπουν στο σπίτι της χωρίς να έχουν εισαγγελική εντολή και χωρίς αυτή ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου χτύπησαν και συνέλαβαν τον άνδρα και τους γιους της.

«Οι αστυνομικοί, όταν έφτασαν στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, δέχτηκαν αρχικά από ένα άτομο και στη συνέχεια από ένα δεύτερο επίθεση με μπογιές, πέτρες, τούβλα, χρώματα και πυροσβεστήρες», όπως είπε ο κ. Χρονόπουλος.

Επισημαίνεται ότι στην κατάληψη της Ματρόζου οι καταληψίες είχαν φτιάξει αυτοσχέδια παγίδα για τους αστυνομικούς, με καρφιά, ώστε να είναι σε θέση να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό σε όποιον έπεφτε πάνω.

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ_ Όλα νόμιμα στο Κουκάκι from newsbreak.gr on Vimeo.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ