Ξεσηκωμός με τις μαζικές απολύσεις στην ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ

Must Read

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην εταιρεία ανακύκλωσης TEXAN ΑΒΕΕ.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας καταγγέλλει τις απολύσεις οι οποίες έγιναν, όπως υποστήριξαν οι αρμόδιοι με εντολή της διοίκησης, και απαιτούν να επιστρέψουν όλοι οι υπάλληλοι πίσω στα καθήκοντά τους.

«Η εταιρεία ΤΕΧΑΝ τις προηγούμενες μέρες προχώρησε σε μαζικές απολύσεις συναδέλφων, χωρίς καμία αιτιολόγηση, λέγοντας απλά ότι είναι “εντολή διοίκησης”. Η εταιρεία αυτή διαφημίζει το “εταιρικό και κοινωνικό της πρόσωπο” λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δωρίζουμε 1 εκατομμύριο ευρώ – εσύ αποφασίζεις που θα το μοιράσουμε”, βάζοντας τους πολίτες να αποφασίσουν κατόπιν ψηφοφορίας 4 επιλεγμένους φορείς στους οποίους θα μοιράσει χρήματα.

Είναι η ίδια εταιρεία που θεωρείται ο ηγέτης στον τομέα λειτουργίας αυτόματων υψηλής τεχνολογίας μηχανημάτων ανακύκλωσης. Άλλωστε πριν λίγα χρόνια, σε συνεργασία με την Αμερικανική Envipco ίδρυσαν την πρώτη μονάδα παραγωγής ανταποδοτικής ανακύκλωσης εκτός συνόρων ΗΠΑ. Μάλιστα στα εγκαίνιά της παραβρέθηκαν ο πρέσβης των ΗΠΑ και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, με τον δεύτερο να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι είναι μία επένδυση που θα φέρει πολλές νέες θέσεις εργασίας», αναφέρει το Συνδικάτο.

Και συνεχίζει:

«Αυτά που δεν μας είπαν, επισημαίνει το Συνδικάτο, «ούτε στα εγκαίνια ούτε στις φιέστες που διοργανώνει η εταιρεία με Δήμους, είναι με τι όρους θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι! Δεν είπαν ότι κάθε τόσο θα πετιούνται στο δρόμο, θα απολύονται χωρίς καν αποζημίωση!».

Καταλήγοντας το Συνδικάτο καλεί σε συζήτηση, αύριο, Κυριακή,στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

«Συνάδελφοι,

Το συνδικάτο Μετάλλου σας καλεί να βάλουμε φρένο σε αυτή την κατάσταση! Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο στην ανασφάλεια, να περιμένουμε τη σειρά μας να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος που θα απολυθεί!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας μαζί με το συνδικάτο μας είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας!

Απαιτούμε να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις!

Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική Σύμβαση Εργασίας!»

«Σας καλούμε όλους σε Γενική Συνέλευσή την Κυριακή 26 Μάη στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) 3ης Σεπτεμβρίου 48β για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τις επόμενες κινήσεις μας

Κανένας μόνος του – Ένας για όλους και όλοι για έναν!».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This