Τετάρτη 12/5/2021

Aνακοινώθηκαν 1.500 προσλήψεις στο Λιμενικό

Σε αύξηση των οργανικών θέσεων Λιμενικό Σώμα κατά 1.500 θα προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας, ανοίγοντας το παράθυρο για ισάριθμες προσλήψεις στελεχών.

Την αύξηση των θέσεων και την επικείμενη πρόσληψη 1.500 λιμενικών ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στη συνάντηση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 18/12 με το προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ. Η συγκεκριμένη αύξηση των οργανικών θέσεων στο Λιμενικό Σώμα, ανοίγει το δρόμο για τον επανακαθορισμό των οργανικών συνθέσεων υπηρεσιών και των Λιμενικών Αρχών και επιτρέπει τη δυνατότητα νέων προσλήψεων.

Απο την πλευρά των λιμενικών, τέθηκε το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τα στελέχη του, τα οποία έχουν ψηφιστεί ομόφωνα από το συνέδριο της ΠΟΕΠΛΣ και αφορούν θεσμικά και οικονομικά θέματα, το αίτημά τους για τη σύγκληση έκτακτου συμβουλίου, ενώ ανέπτυξαν και τους προβληματισμούς τους για τη συμμετοχή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον ΕΝ.Φ.Ε.Σ.

Διαβάστε επίσης: «Προ των πυλών» 159 προσλήψεις συμβασιούχων

Ο Υπουργός έκανε γνωστό ότι, το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ, στο οποίο η Οργανική Δύναμη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θα επανακαθοριστεί στις 9.500 θέσεις (από 8.000 που είναι σήμερα), ενώ έδωσε εντολή συγκρότησης ομάδων εργασίας με τη συμμετοχή της ΠΟΕΠΛΣ, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σκοπό την κατάθεση εισηγήσεων με διατάξεις, που μπορούν να ενταχθούν σε αυτό.

Σχετικά με τη δημιουργία του ΕΝ.Φ.Ε.Σ. ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι αποσκοπεί στην καλύτερη διαχείριση της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης και ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή διατηρεί την οργανωτική του αυτοτέλεια και την αυτονομία και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στο εργασιακό καθεστώς των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ