MR-35 MANURHIN: Το όπλο που είχε στην κατοχή της η αστυνομία στο Κουκάκι και οι βλάβες που μπορεί να προκαλέσει

Must Read

Στην διάψευση ότι χρησιμοποιήθηκαν πλαστικές σφαίρες στην κατάληψη στο Κουκάκι προχώρησε η αστυνομία αναφέροντας, όμως, ότι στην κατοχή τους τα ΕΚΑΜ έχουν το όπλο με την ονομασία, MR-35 MANURHIN, για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος για το αν χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκκένωσης.

Το συγκεκριμένο όπλο εκτοξεύει μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου 15 μέτρα και δύναμη μικρότερη από μια γροθιά. Έτσι, η αστυνομία ουσιαστικά χωρίς να διαψεύδει επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιήθηκε αυτού του είδους το όπλο.

Ο μηχανισμός στο MR-35 MANURHIN εκτοξεύει μια πλαστική μπάλα μεγέθους πινγκ πονγκ. Κατά συνέπεια σε απόσταση τουλάχιστον 15 μέτρων είναι δυνατόν να προκαλέσει βλάβη και τραυματισμό στο θύμα.

Δείτε επίσης: Καρέ – καρέ η εκκένωση των -υπό κατάληψη- κτηρίων στο Κουκάκι (video)

Οι λεγόμενες πλαστικές σφαίρες μοιάζουν με τάπες έχουν μεγαλύτερο βεληνεκές από το σφαιρίδιο και λόγω του ότι είναι πιο συμπαγείς επιφέρουν πιο σοβαρούς τραυματισμούς και βλάβες. Και τα δύο χρειάζονται πυροβόλο όπλο για να βληθούν.

Το χτύπημα από MR-35 MANURHIN προκαλεί έντονο πόνο αλλά όχι τον θάνατο.
Τα όπλα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στην εκκένωση της «Βίλας Αμαλίας» και σε επιχειρήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού.

Έρευνα διέταξε ο Εισαγγελέας

Tη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας στο Κουκάκι έτσι ώστε να διαπιστωθεί τυχόν τέλεση αδικημάτων, μεταξύ των οποίων εκείνο της σωματικής βλάβης, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες , τρεις εισαγγελείς ήταν παρόντες στις κατ΄οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο, αλλά και στην αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι.

H ανακοινώσεις του Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά με ανακοίνωσή του στον ΣΥΡΙΖΑ για την χρήση του συγκεκριμένου όπλου καθώς και τον ισχυρισμό της παραβίασης του ασύλου σε σπίτι κατά τη διάρκεια της εκκένωσης στο Κουκάκι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάλι ψέματα. Στα υποτίθεται αμείλικτα -όπως πομπωδώς τα χαρακτηρίζει- ερωτήματα που θέτει σήμερα με ανακοίνωση του, οι απαντήσεις είναι απλές και έχουν ήδη δοθεί.

1. Το είπαμε από χθες. Στην επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στη Ματρόζου η εισαγγελέας ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή στις 6:30 το πρωί. Υπογράφει δυο εκθέσεις. Μια για κατ’ οίκον έρευνα σε διπλανή της κατάληψης οικία και μια για το κτήριο της κατάληψης. Παρόντες ήταν εισαγγελικοί λειτουργοί και στις άλλες δυο εκκενώσεις. Συμπέρασμα. Η παραβίαση ασύλου σε ταράτσες ή ισόγεια δεν υπάρχει, δεν υπήρξε, είναι γκεμπελικό εφεύρημα ΣΥΡΙΖΑ.

2. Για τη χρήση ελαστικού σφαιριδίου και όχι πλαστικής σφαίρας, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκαν ήδη απαντήσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Αλλά για να μην εκπλήσσεται δήθεν το κόμμα αυτό, σημειώνουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στη διάθεση της τα ίδια υλικά και μέσα που είχε και επί των ημερών διακυβέρνησης του.

Το μόνο αμείλικτο λοιπόν στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμμονή στη στήριξη της ανομίας. Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου;

Ας συνέλθουν.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει αυτό που προσπάθησε να κρύψει ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά κατήγγειλε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή η ΕΛΑΣ έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών τις οποίες όμως ονομάζει “ελαστικές μπάλες”», επισημαίνει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα γεγονότα στο Κουκάκι.

«Εάν οι χειρισμοί τους δεν ήταν επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, θα ήταν απλά γελοίοι», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι «η αντισυνταγματική εισβολή σε σπίτι του σκηνοθέτη κ. Ινδαρέ χωρίς εισαγγελική παραγγελία, ο ξυλοδαρμός του ίδιου και των παιδιών του μέσα στο σπίτι τους και οι πυροβολισμοί με πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό, τελικά δεν είναι ψέματα, όπως ισχυρίστηκε για να εξαπατήσει με άθλιο τρόπο τον κ. Αλιβιζάτο ο κ. Χρυσοχοΐδης».

«Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης έχουν καταστρατηγήσει τους θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και του Συντάγματος. Επιβεβαιώνουν πως είναι μια αναξιόπιστη, ακραία δεξιά κυβέρνηση σε πανικό, που δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους πολίτες και ούτε φυσικά την ασφάλειά τους», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This