Γέμισε «ναυάγια» ο Σαρωνικός – Εντοπίστηκαν περισσότερα από 143!

Must Read

Πλήθος εντοπισμένων ναυαγίων βρίσκεται στο βυθό του Σαρωνικού κόλπου σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που κατατέθηκαν στη Βουλή ως απάντηση σε ερώτηση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου. Συνολικά στον Σαρωνικό κόλπο είναι εντοπισμένα 143 ναυάγια η «γκάμα» των οποίων περιλαμβάνει εκτός από τα σύγχρονα, πλοία του Β΄Π.Π ακόμη και αεροπλάνο!

Τα περισσότερα βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά όπου έχουν καταμετρηθεί 51 ναυάγια και ήδη έχουν ξεκινήσει ενέργειες για την ανέλκυση ή απομάκρυνσή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη περίοδο στη χώρα μας είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα ναυαγιαιρέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που αποκαλύπτει σήμερα το newsbreak.gr ότι ο αριθμός των ναυαγίων στον Σαρωνικό κόλπο έχει ως ακολούθως:

  • α) Λιμενική Αρχή Λαυρίου: 24 ναυάγια, εκ των οποίων: i) 21 σύμφωνα με γνωμοδότηση της Επιτροπής του ν. 2881/2001 (Α΄ 16), δεν αποτελούν κίνδυνο για την ναυσιπλοΐα και δεν χρήζουν ανέλκυσης, συμπεριλαμβανομένου ενός μεταγωγικού αεροσκάφους, ii) 2 έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία, λόγω παρέλευσης άνω των 50 ετών από την ημερομηνία ναυαγήσεώς τους και iii) ένα πλοίο για το οποίο αναμένεται να συγκληθεί Επιτροπή, το προσεχές διάστημα.
  • β) Λιμενική Αρχή Αίγινας: 15 ναυάγια, για τα 8 εκ των οποίων έχει συγκληθεί η Επιτροπή και έχει αποφανθεί ότι το ένα χρήζει ανέλκυσης. Όσον αφορά τα υπόλοιπα 7 αναμένεται να αποφανθεί η Επιτροπή.
  • γ) Λιμενική Αρχή Ελευσίνας: 29 ναυάγια, εκ των οποίων, τα 28 είναι πλωτά ναυπηγήματα – πλοία και ένα αεροσκάφος, πιθανόν της περιόδου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Σημειώνεται ότι από τα 29 ναυάγια που υφίστανται σήμερα η Επιτροπή έχει αποφανθεί ότι τα 25 χρήζουν ανέλκυσης.
  • δ) Λιμενική Αρχή Σαρωνικού: 24 ναυάγια για τα οποία, σύμφωνα με τα σχετικά πρακτικά της Επιτροπής, δεν δύναται να συναχθεί ότι συνιστούν κίνδυνο για την ασφαλή ναυσιπλοΐα και την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα και για τον λόγο αυτό έχει κριθεί αρμοδίως ότι δεν χρήζουν ανέλκυσης.
  • ε) Λιμενική Αρχή Πειραιά: 51 ναυάγια, σύμφωνα με τις γνωμοδοτικές επιτροπές του ν.2881/2001 της ΟΛΠ. Α.Ε. και της Δημόσιας Αρχής Λιμένων του ΥΝΑΝΠ. Για την απομάκρυνση των πλοίων ή ναυαγίων, τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνα και επιβλαβή, εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν.2881/2001 (Α΄16), όπως ισχύει, για την εξουδετέρωση και απομάκρυνσή τους, από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Διαβάστε επίσης: Το πάρκο δεινοσαύρων συνεχίζει τη λειτουργία του!

Σημειώνεται ότι η Δημόσια Αρχή Λιμένων, η οποία αποτελεί τον κρατικό φορέα ναυαγιαιρέσεων, υλοποιεί 64 ταυτόχρονες ναυαγιαιρέσεις, ήτοι το μεγαλύτερο έργο ναυαγιαιρέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα χωρίς κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This