Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Το Μετρό «αγνοείται», η επέκταση μας… μάρανε!

Μπορεί ακόμη Μετρό να μην έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης, μπορεί ακόμη να «μαλώνουν» μεταξύ τους οι διάφοροι φορείς εάν πρέπει να αποσπασθούν ή όχι τα αρχαία της Βενιζέλου, αλλά επέκταση προς την Καλαμαριά θα γίνει!

Οι ράγες πάντως, άρχισαν να τοποθετούνται από χτες και τα πρώτα μέτρα σιδηροδρομικής επιδρομής, αφού ο Μετροπόντικας είχε φροντίσει να ανοίγει τη γη και οι μηχανικοί να δημιουργήσουν όλες τις κατασκευαστικές υποδομές υπεδάφους.

Δείτε επίσης: Θανατηφόρο τροχαίο με δυο νεκρούς στη Θεσσαλονίκη (video)

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Νίκος Ταχιάος, μίλησε για την έναρξη των έργων υποδομής στην επέκταση της γραμμής του Μετρό:

«Ξεκινούν τα έργα επιδομής στον σταθμό της Καλαμαριάς. Τοποθετούνται οι ράγες πάνω στις οποίες θα κινούνται οι συρμοί του μετρό και στη συνέχεια θα προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για τα ηλεκτρομηχανολογικά», τόνισε ο κ. Ταχιάος.

Για τον σταθμό της Καλαμαριάς έχουν εκπονηθεί 320 μελέτες εφαρμογής, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Αττικό Μετρό», για κάθε κομμάτι που γίνεται, είναι απαραίτητη και η αντίστοιχη μελέτη. «Βαδίζουμε με γοργούς ρυθμούς για να είμαστε έτοιμοι το 2023», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ταχιάος, ο οποίος δεν θέλησε να μιλήσει για τη γκρίνια του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, που καθημερινά διαμαρτύρεται γιατί δεν υπάρχει σχεδιασμός επέκτασης του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ