Η Άμεση Δράση γιόρτασε τα 60 χρόνια προσφοράς – Έχει διαχειριστεί μέχρι σήμερα 5.253.905 συμβάντα!

Must Read

Εορταστική εκδήλωση, για τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας. Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Χαρδαλιάς.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κουτσιβίτης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η ιστορική ανάδρομη της ίδρυσης και της λειτουργίας της Διεύθυνσης Άμεσης ενώ προβλήθηκε και σχετικό βίντεο – αφιέρωμα για την πρόσφορά της στο κοινωνικό σύνολο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση στατιστικών στοιχείων που απεικονίζουν το σημαντικό έργο το οποίο παράγει διαχρονικά η Διεύθυνση Άμεση Δράσης Αττικής.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, την τελευταία πενταετία, η Διεύθυνση
Άμεσης Δράσης Αττικής:

  • διαχειρίστηκε……5.253.905 συμβάντα,
  • δέχτηκε………….22.888493 τηλεφωνικές κλήσεις,
  • επιλήφθηκε σε…2.822.827 σήματα,
  • έλεγξε………………2.280.172 οχήματα,
  • εντόπισε………………. 22.106 κλεμμένα οχήματα,
  • έλεγξε………………3.552.735 άτομα και
  • συνέλαβε…………….. 79.459 άτομα

Παράλληλα το τρέχον έτος η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής παρείχε βοήθεια σε (1.530) περιπτώσεις, από τις οποίες οι 662 αφορούν μεταφορά σε νοσοκομεία (περιπολικά προπομποί) ενώ παρείχε συνδρομή σε (2.468) συμβάντα και σε (190) πλημμύρες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμα ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Γεώργιος Ψωμάς, ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Αρχιμανδρίτης Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, Πρόεδροικαι Εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων.

Παραβρέθηκαν επίσης, ο Μητροπολίτης Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Ωρωπού Κυρίλλος Μισιακούλης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο Αντιπλοίαρχος Δημήτριος Μήλας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Ταξίαρχος Γεώργιος Κουμεντάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Σμήναρχος Δημήτριος Μπιριτζής, ως εκπρόσωπος Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Προκόπης, ο Διοικητής Αερονομίας Αντισμήναρχος (ε.α) Σταύρος Δοξάκης καθώς και εκπρόσωποι Εταιρειών, Οργανώσεων και Φορέων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This