Πάνω από 20 εκατ. ευρώ οι δαπάνες για καύσιμα του Λιμενικού στο Αν. Αιγαίο την τριετία 2016-19

Must Read

Κάτι παραπάνω από 20 εκατ. ευρώ έχουν δαπανηθεί τα τελευταία τρία χρόνια από την ΕΕ για τον ανεφοδιασμό καυσίμων στα σκάφη του Λιμενικού Σώματος που περιπολούν στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων, οδοιπορικών εξόδων και της υπερωριακής εργασίας του προσωπικού (νυχτερινά – πενθήμερα – πλεύσιμα) στο πλαίσιο της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsbreak.gr «το ποσό που έχει καταβληθεί για την κάλυψη δαπανών που προκύπτουν από την παροχή καυσίμων στα επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), που επιχειρούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στο πλαίσιο της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, ανέρχεται περίπου στο ποσό των 20.700.000 ευρώ για τα οικονομικά έτη 2016 έως και 2019».

Ως προς την προμήθεια καυσίμων για τα επιχειρησιακά μέσα ετέρων κρατών-μελών που συμμετέχουν στη Μικτή Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «Ποσειδών», αυτή πραγματοποιείται με αποκλειστική ευθύνη των Φορέων στους οποίους ανήκουν και η συνολική δαπάνη χρηματοδοτείται από τον FRONTEX.

Στο ίδιο έγγραφο δίνονται στοιχεία «αναφορικά με τα επιχειρησιακά μέσα αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης “Ποσειδών”, η οποία διεξάγεται ανελλιπώς από το 2008 σε όλη την έκταση των ανατολικών θαλασσίων συνόρων, με σκοπό την ενίσχυση του ελέγχου των ανατολικών εξωτερικών θαλασσίων συνόρων, λόγω των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών που προέρχονται από τα έναντι τουρκικά παράλια, υπό τον συντονισμό του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με την αρωγή του FRONTEX, σημειώνεται ότι δραστηριοποιούνται σήμερα περισσότερα από 60 πλωτά και εναέρια επιχειρησιακά μέσα Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απασχολούνται αποκλειστικά, σε μόνιμη βάση, περί τα 1.300 στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.»

Ειδικές αποζημιώσεις

Τέλος, γνωρίζεται ότι, για την κάλυψη δαπανών που αφορούν ειδικές αποζημιώσεις για εργασία πέραν του πενθημέρου και για νυχτερινή εργασία (και οι δύο κατηγορίες αποζημιώσεων αφορούν υπερεργασία) των στελεχών που υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές και Υπηρεσίες του Ανατολικού Αιγαίου, από Αλεξανδρούπολη έως και Ρόδο, έχουν δαπανηθεί, για τα έτη από το 2016 έως και τον Νοέμβριο του 2019, περί τα 15.320.000 ευρώ, ενώ για την κάλυψη οδοιπορικών εξόδων των εν λόγω στελεχών κατά την τριετία 2017-2019 έχουν, μέχρι σήμερα, εκδοθεί χρηματικά εντάλματα ύψους περί τα 9.000.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκαν 1.500 προσλήψεις στο Λιμενικό

Επιπρόσθετα, για την κάλυψη δαπανών για την καταβολή ημερήσιας αποζημίωσης (πλεύσιμα) στο προσωπικό του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στα πλωτά επιχειρησιακά μέσα του βορειανατολικού Αιγαίου, προϋπολογίστηκαν περίπου 1.235.000 ευρώ από τα οποία μέχρι σήμερα έχουν αποπληρωθεί περί τα 400.000 ευρώ, σύμφωνα με τα υποβληθέντα δικαιολογητικά.

Δείτε το έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εδώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This