Νέος εμπρησμός-ιεροσυλία σε εκκλησάκι της Χίου, κοντά στο hot spot του Χαλκειού

Must Read

Βάναυση προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος αποτελεί ο εμπρησμός ενός ακόμα ναού στη Χίο, και μάλιστα εν μέσω των άγιων ημερών, με τους δράστες να παραμένουν άγνωστοι για την ώρα και την τοπική κοινωνία να απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία τους.

Οι ιερόσυλοι, οι οποίοι έδρασαν στο διάστημα από το βράδυ της Παρασκευής 27/12 έως το πρωί του Σαββάτου 28/12, έβαλαν στο στόχαστρο το εκκλησάκι της Παναγιάς της Λειαπυργούσαινας στο Χαλκειό, αφήνοντας πίσω τους εικόνες που έχουν αναστατώσει και εξοργίσει τους κατοίκους.

Η βλάσφημη πράξη τους έγινε αντιληπτή το πρωί του Σαββάτου από έναν κάτοικο της περιοχής, που πήγε να ανάψει το καντήλι στο ξωκλήσι και αντίκρισε αρχικά τη σιδεριά παραβιασμένη και την πόρτα να έχει ξηλωθεί από τα κουφώματα!

Οι άγνωστοι δράστες δεν είχαν κλέψει το παραμικρό, αλλά είχαν μοναδικό σκοπό να βεβηλώσουν και να προσβάλουν την ιερότητα του χώρου. Έτσι, είχαν πάρει ένα αναμμένο καντήλι και το είχαν τοποθετήσει πάνω στην Αγία Τράπεζα, με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά το κάλυμμα.

Οι φλόγες εξαπλώθηκαν στο ιερό, και συγκεκριμένα στον χώρο της Αγίας Πρόθεσης, όπου ο ιερέας τεμαχίζει τους άρτους που έχουν προσφέρει οι πιστοί για την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.

ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΙΟΣ

Τέταρτη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα

Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα που ξωκλήσι στον Χαλκειό γίνεται στόχος ιεροσύλων, χωρίς η έρευνα των αστυνομικών να έχει φέρει αποτέλεσμα.

Οι κάτοικοι έχουν υποψίες ότι στο hot spot με τους παράτυπους μετανάστες, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τον Χαλκειό, υπάρχουν κάποιοι που επιδιώκουν να προκληθεί ένταση και να πυροδοτήσουν το κλίμα.

Στις 10 Νοεμβρίου, οι κάτοικοι αντίκρισαν την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους να έχει γίνει κάρβουνο από βέβηλους, που είχαν σπάσει το παραθυράκι και πέταξαν μέσα αναμμένα ξερά χόρτα, ξύλα και στουπιά.

Την ίδια εβδομάδα, άγνωστοι διέρρηξαν το ξωκλήσι της Παναγίας και είχαν αρπάξει λάδι και καντήλια, αλλά και το ξωκλήσι των Αγίων Απόστολων Πέτρου και Παύλου, από το οποίο άρπαξαν τα καλύμματα της Αγίας Τράπεζας!

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στις αποθήκες πάνω από το πολυκατάστημα «Δαναός» στον Χολαργό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This