Τρίτη 15/6/2021

Δώδεκα νεκροί μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή των Παξών – Τεράστια επιχείρηση του λιμενικού

Δώδεκα νεκροί ήταν ο τραγικός απολογισμός μετά από τη βύθιση σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες.

Το σκάφος εκτιμάται να βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των Παξών. Στο σημείο έσπευσαν πλωτά του λιμενικού που επιχειρούν συνεχώς για τη διάσωση των ατόμων.

Δείτε επίσης: Εξάρχεια: Διαμαρτυρία των κατοίκων έξω από το Α.Τ. το Σάββατο

Κατά την προσπάθειά τους έχουν κατορθώσει να περισυλλέξουν σώα 21 άτομα ενώ άλλα 12 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος ενώ συνολικά στην επιχείρηση συμμετέχουν έξι πλωτά του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και δύο ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας.

Τέλος, με εντολή του λιμεναρχείου, αυτή την στιγμή εμπορικό πλοίο της ΑΝΕΚ Olympic champion έχει κατευθυνθεί στο σημείο όπου βυθίστηκε η βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην ανακοίνωση του Λιμανικού επισημαίνονται τα εξής:

«Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί σώοι και έχουν ανασυρθεί δώδεκα (12) σοροί.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν έξι (06) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο (02) ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί (σώοι), εκ των οποίων τρεις (03) μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ενώ έχουν ανασυρθεί και δώδεκα (12) σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Η επιχείρηση συνεχίζεται».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ