Μπορεί η Κύπρος να καταρρίψει πυραύλους;

Must Read

Το περιστατικό με την –κατά λάθος ρίψη πυραύλου S-200 στα κατεχόμενα της Κύπρου έχει εγείρει ερωτήματα στην ελληνοκυπριακή πλευρά, σχετικά με το αν θα μπορούσε να αμυνθεί σε μια περίπτωση πραγματικού κινδύνου.

Το κρίσιμο ερώτημα που κυριαρχεί, ειδικότερα στις συζητήσεις χρηστών του διαδικτύου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι εάν η Κύπρος διαθέτει συστήματα αεράμυνας που να ανιχνεύουν ή και να καταρρίπτουν πυραύλους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, η Κύπρος διαθέτει συστήματα ανίχνευσης πυραύλων, ακόμα και για κατάρριψή τους. Ωστόσο, σε περιόδους ειρήνης, σύμφωνα και με τα στρατιωτικά πρωτόκολλα, απαιτούνται περίπου 15 λεπτά για να ανιχνεύσουν έναν πύραυλο.

Ο πύραυλος S-200, που έπληξε χθες βράδυ το κατεχόμενο χωριό «Βουνό», υπολογίζεται ότι χρειάστηκε περίπου 1,5 λεπτό για να διανύσει την απόσταση Συρίας – Κύπρου.

Ωστόσο, σε περιόδους πολέμου, ο εν λόγω πύραυλος θα μπορούσε να ανιχνευθεί άμεσα, καθώς και να καταρριφθεί. Οι εν λόγω πηγές τονίζουν, παρ’ όλα αυτά, ότι η Κύπρος εξακολουθεί να διατηρεί το στόχο να αποτελεί πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Καταλήγοντας, πρέπει να αναφέρουμε ότι και οι ενδείξεις της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας κάνουν λόγο για πύραυλο S-200 που έπληξε τα κατεχόμενα, όπως και οι εκτιμήσεις των λεγόμενων αξιωματούχων του ψευδοκράτους. Ωστόσο, η Κυβέρνηση δεν αρκείται σε αυτές τις εκτιμήσεις, αλλά, αντίθετα, είναι σε συνεχή επικοινωνία με Ε/κ καθώς και ξένους ειδικούς επί τέτοιων ζητημάτων.

Πηγή: SigmaLive

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This