9-8-2020

Σάλος με επικίνδυνες και ανθυγιεινές τουαλέτες σε σχολείο της Θεσσαλονίκης – Αντιδρούν γονείς και μαθητές

Για απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στις τουαλέτες του 90ού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι έκαναν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του σχολείου, την ώρα που τα παιδιά απείχαν από τα μαθήματά τους τις δύο πρώτες σχολικές ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οπως αναφέρουν οι γονείς, οι τουαλέτες του συγκεκριμένου σχολείου είναι κακοδιατηρημένες και «μέρα με τη μέρα εξαιρετικά πιο επικίνδυνες για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών».

Δείτε επίσης: Kλείνουν τον ξενώνα κακοποιημένων παιδιών ΑΡΣΙΣ για 180.000 ευρώ!

Ατυχήματα

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αναφέρθηκε σε «ανισόπεδο» δάπεδο στον χώρο και σημείωσε ότι εξαιτίας αυτού ορισμένα παιδιά έχουν πέσει στο πάτωμα! Είπε, δε, ότι οι τουαλέτες «έχουν να αλλάξουν από το ’80» και υποστήριξε ότι τα παιδιά «κρατιούνται ώστε να μην πάνε τουαλέτα, ακόμα και στο ολοήμερο»! Τόσο καλά…

Η αποχή θα συνεχιστεί και σε άλλες ώρες τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι να αρχίσουν οι εργασίες ολικής ανακατασκευής των τουαλετών του σχολείου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, σημειώνοντας ότι «την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τουαλέτες διαπίστωσε με αυτοψία που έκανε και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τον Οκτώβριο του 2018, το οποίο με έγγραφό του ζητά από τον δήμο να προβεί σε μαζικές ανακατασκευές, επισκευές και λειτουργικές αντικαταστάσεις στις τουαλέτες του σχολείου».

Εως τότε, τα παιδιά θα… κρατιούνται!

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ