Kλείνουν τον ξενώνα κακοποιημένων παιδιών ΑΡΣΙΣ για 180.000 ευρώ!

Must Read

Γράψαμε πρόσφατα για τον Γηροκομείο Αθηνών που θα μείνει χωρίς ρεύμα εξαιτίας της αναλγησίας της ΔΕΗ και της αδιαφορίας της κυβέρνησης να βρει λύση.

Φαίνεται, ωστόσο ότι δεν ήταν το μόνο κρούσμα καθώς και ο ξενώνας ΑΡΣΙΣ για κακοποιημένα παιδιά, ο μοναδικός στην Βόρεια Ελλάδα φαίνεται πως κλείνει και αυτό για ένα ευτελές ποσόν της τάξεως των 180.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο ξενώνας έχει κόστος λειτουργίας 265.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση του από το υπουργείο δεν ξεπερνά τα 80.000. Ο ξενώνας που λειτουργεί από το 2007 βασίζεται στα κονδύλια του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας του ελάχιστου απαραίτητου προσωπικού, μέρους του κόστους θέρμανσης, του κόστους της ΔΕΗ και των τηλεπικοινωνιών. Για τα υπόλοιπα έξοδα του βασίζεται σε δωρεές ιδιωτών, αλλά τα 185.000 ευρώ που υπολείπονται δεν βγαίνουν…

Δείτε επίσης: Kόβουν το ρεύμα στο Γηροκομείο, αλλά λεφτά για ηλεκτρικά βουλευτικά αυτοκίνητα υπάρχουν…

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 όμως οι εισαγωγές παιδιών σταμάτησαν καθώς ο ΑΡΣΙΣ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες με το υπουργείο να μην έχει δώσει καμιά σαφή απάντηση για το τι πρόκειται να κάνει. Το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας του ΑΡΣΙΣ συνιστά πλήγμα για την Βόρειο Ελλάδα καθώς δεν υπάρχει παρόμοιος ξενώνας αλλά και συνολικά για το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση καλείται να δώσει λύσει. Δεν γίνεται να υπάρχουν λεφτά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ταξιδάκια και άλλες ανέσεις στους βουλευτές (Μισό μύριο παραπάνω πληρώνουμε τις οικολογικές ευαισθησίες των βουλευτών), ή να επιδοτούν με 2 εκατ. δολάρια τη Θεολογική σχολή της Βοστώνης και να μην υπάρχουν 200 χιλιάρικα για μια τέτοια χρήσιμη δομή.

Επιπλέον δεν γίνεται με ΦΕΚ που υπογράφει η ευειδής κ. Μιχαηλίδου να παρέχονται σε «ασυνόδευτους πρόσφυγες» ανέσεις πεντάστερων ξενοδοχείων (Η Δόμνα Μιχαηλίδου δίνει γη και ύδωρ στους μετανάστες – Απίστευτες παροχές για παράνομους ασυνόδευτουςκαι χρήματα από τα ΑΤΜ και την ίδια στιγμή για κακοποιημένα ελληνόπουλα να μην βρίσκονται 200.000 ευρώ…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This