Μισόλογα αντί για ουσιαστικές απαντήσεις αναφορικά με το δίκτυο 5G

Must Read

Την πρόθεση της κυβέρνησης να δημοπρατήσει έως το τέλος του 2020 το δίκτυο 5G στη χώρα μας (παρότι δεν είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά ότι δεν προκαλεί βλάβες) προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης στο διαδίκτυο με ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες επανέλαβε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στο πλαίσιο του διορισμού του νέου αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Δημητρίου Βαρουτά, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής διαμήνυσε πως η Ελλάδα θα περιμένει το κείμενο συμπερασμάτων της Κομισιόν τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου η κυβέρνηση να λάβει τις τελικές αποφάσεις της. Όπως μάλιστα είπε, η ανάπτυξη των νέων αυτών δικτύων αποτελεί μια κρίσιμη παράμετρο για τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης, πάντως, έκανε ειδική αναφορά στα σχετικά δημοσιεύματα της «δημοκρατίας», λέγοντας: «Διάβαζα προχθές, 9 Ιανουαρίου, ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατία του καθηγητή κ. Λουκά Μαργαρίτη, ραδιοβιολόγου στο Τμήμα Ηλεκτρομαγνητικής Βιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλάει για τα προβλήματα τα οποία θα επιφέρει η νέα τεχνολογία, το 5G. Είχαμε τα 2G, τα 3G, τα 4G, φτάσαμε στα 5G».

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουτάς απάντησε πως δεν είναι ειδικός επί των θεμάτων ηλεκτρομαγνητικής επικινδυνότητας. «Συνήθως -και το σχόλιο είναι και πολιτικό- προχωράμε τις επενδύσεις χωρίς πάντα να ενημερώνουμε το κοινό. Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχει μία ενημέρωση του κοινού, γιατί υπάρχει μία τεχνοφοβία. Το βλέπουμε στο θέμα των κεραιών. Φοβόμαστε την τεχνολογία. Οπότε, είναι πολύ βασικό να υπάρχει μία ενημέρωση στα θέματα 5ης γενιάς. Αυτό αφορά και την επικινδυνότητα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι «εδώ και αρκετά χρόνια δεν υπάρχουν μελέτες, για να δούμε τα επιδημιολογικά θέματα».

Δείτε επίσης: Οι πιθανοί κίνδυνοι από το σύστημα 5G

Αρκετές, τέλος, ήταν οι ερωτήσεις σχετικά με το κόστος του ίντερνετ, λέγοντας ότι απαιτείται ενίσχυση του παρατηρητηρίου τιμών, μια και υπάρχουν 1.200 πακέτα για τους καταναλωτές . «Σε ό,τι αφορά το αν το ίντερνετ είναι αργό και ακριβό, θα πρέπει να ενισχυθεί το παρατηρητήριο τιμών, γιατί σήμερα υπάρχει πληθώρα πακέτων, γύρω στα 1.200. Και μερικές χιλιάδες οι συνδυασμοί που απευθύνονται στον καταναλωτή. Το συνδυασμένο πακέτο καθορίζει την αγορά, θέλει μελέτη για να προφυλάξουμε τον καταναλωτή ώστε να απολαμβάνει μεγαλύτερη ταχύτητα και μείωση τιμών» σημείωσε ο Δ. Βαρούτας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This