Έγκλημα στο Instagram: Της ζήτησε να βγουν για καφέ, απειλώντας ότι… θα κάνει κακό σε φίλους της!

Must Read

Αδίστακτοι τύποι με «σκοτεινές» προθέσεις έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με εμφανίσιμες κοπέλες, χωρίς να διστάζουν να χρησιμοποιούν άγριες απειλές για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Το περίεργο περιστατικό που έχει σημάνει συναγερμό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, έχει ως «πρωταγωνιστή» έναν άγνωστο, για την ώρα, άνδρα, ο οποίος έβαλε στο «στόχαστρό» του μια νεαρή κοπέλα, την οποία προσέγγισε μέσω γκρουπ του Instagram.

Η 25χρονη από το Ηράκλειο, δέχτηκε, αρχικά, κάποια μηνύματα από έναν άγνωστο, μέλος γκρουπ που ακολουθούσε και εκείνη. Έπειτα από επικοινωνία, της ζήτησε να συναντηθούν για καφέ. Όταν η κοπέλα αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση, εκείνος -που αποδείχθηκε ότι χρησιμοποιούσε ψεύτικο προφίλ- άρχισε τις απειλές. Συγκεκριμένα, της έγραφε ότι, αν δεν δεχτεί να συναντηθεί μαζί του, θα κάνει κακό σε φίλους της, και μάλιστα της ανέφερε και τα ονόματά τους!

Εκείνη γνώριζε μόνο έναν από τη «λίστα» των ατόμων που κινδύνευαν από την άρνησή της και θεώρησε ότι ο άγνωστος υπερβάλλει. Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, μια φίλη της κοπέλας δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους την ώρα που είχε βγει βόλτα για καφέ!

Διαβάστε επίσης: Γυναίκα στην Κατερίνη ξέχασε 420 ευρώ σε ΑΤΜ και της τα πήρε ο επόμενος!

Χωρίς να γνωρίζει τη σύνδεση μεταξύ της επίθεσης και των απειλών που είχαν προηγηθεί, η 25χρονη ενημέρωσε τους αστυνομικούς του Β’ Τμήματος, που ανέλαβαν να εντοπίσουν τον  άγνωστο που… εκτοξεύει απειλές μέσω Instagram.

Άμεσα ενημερώθηκε και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να εξακριβώσει την ταυτότητα του άγνωστου άνδρα μέσα από τα ψηφιακά ίχνη που θα εντοπίσει. Αν η έρευνα αποδώσει καρπούς και εντοπιστεί ο άνθρωπος που ζητούσε εκβιαστικά από την κοπέλα να βγει ραντεβού μαζί του, θα διευκρινιστεί αν είχε τον ίδιο ως αυτουργό η επίθεση που δέχθηκε η φίλη της 25χρονης και δεν την κατήγγειλε στις Αρχές ή ήταν τυχαίο περιστατικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This