Σάββατο 12/6/2021

Έρχεται το CSI… Myconos με κάμερες υψηλής ευκρίνειας και 150 αστυνομικούς

Η Μύκονος αναμένεται να αποκτήσει ως το καλοκαίρι το δικό της… CSI, με τη σύμπραξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του δήμου, αλλά και ιδιωτών!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το παρωχημένο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου των 22 ενστόλων πρόκειται έως το τέλος Μαΐου ή, το αργότερο, έως στις αρχές Ιουνίου να έχει αντικατασταθεί από αυτόνομη Αστυνομική Υποδιεύθυνση με 150 άτομα προσωπικό και κάμερες υψηλής ευκρίνειας, οι οποίες θα είναι εγκατεστημένες στα σημεία αιχμής και συγκέντρωσης κόσμου.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ

Την ίδια ώρα, θα δημιουργηθεί ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο, ενώ οι δόκιμοι άοπλοι αστυνομικοί που επιστρατεύονταν κάθε καλοκαίρι για να σώζουν την κατάσταση πρόκειται να αντικατασταθούν από ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες, σε μια προσπάθεια να παταχθεί το οργανωμένο έγκλημα της Αθήνας, το οποίο κάθε καλοκαίρι μετακομίζει στο κοσμοπολίτικο νησί.

Ετήσιο κόστος 4.000.000 ευρώ

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το νέο project αστυνόμευσης στη Μύκονο θα έχει ετήσιο κόστος περίπου 4.000.000 ευρώ, από τα οποία ένα μεγάλο μέρος θα καλύπτεται από τον δήμο, αλλά και χορηγίες ευκατάστατων ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Δείτε επίσης: Επίσημα τέλος οι ουρές στα ΚΕΠ – Μέσω internet και στο… σπίτι όλα τα πιστοποιητικά!

Το κτίριο των 1.000 τ.μ που θα στεγάσει τη νέα Αστυνομία Μυκόνου έχει ήδη κλειστεί και βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο, που τον τελευταίο καιρό έχει μπει στο μάτι των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, τα οποία το χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν με πλαστά έγγραφα παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ