Επίσημα τέλος οι ουρές στα ΚΕΠ – Μέσω internet και στο… σπίτι όλα τα πιστοποιητικά!

Must Read

Με την Κεντρική Διαδικτυακή Πύλη της δημόσιας διοίκησης ονόματι «Ερμής» θα είναι πλέον και επίσημα συνδεδεμένα όλα τα Δημοτολόγια όλων των δήμων της χώρας.

Επί της ουσίας, η καινοτομία αυτή σημαίνει πως και οι πολίτες-δημότες όσο και οι επιχειρήσεις μπορούν στο εξής να εκδίδουν βεβαιώσεις και πιστοποιητικά μέσω της πύλης «Ερμής».

Συγκεκριμένα, κάθε χρήστης που εγγράφεται θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά και να υποβάλλει κατόπιν αίτημα για την έκδοση βεβαιώσεων, αδειών, πιστοποιητικών κ.α.

Μάλιστα, θα δίνεται στο εξής η δυνατότητα να υποβάλλονται στα ΚΕΠ των περιοχών τους οποιαδήποτε ηλεκτρονική αίτηση. Όταν το ΚΕΠ από την πλευρά του διεκπεραιώσει το αίτημά του, ο χρήστης μπορεί να λάβει on-line το παραγόμενο έγγραφο. Για να μπορεί όμως να το αποκτήσει θα πρέπει να παραστεί έστω μία φορά στο ΚΕΠ και να υπάρξει φυσική ταυτοποίησή του.

Εκτός των υπηρεσιών του ΚΕΠ, κάθε πολίτης μπορεί να χορηγηθεί βεβαιώσεις πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης του Εθνικού Δημοτολογίου, αντίγραφα ληξιαρχικών πράξης γέννησης, γάμου, θανάτου του Ειδικού Ληξιαρχείου, βεβαιώσεις από τον ΕΛΓΑ και αρκετές άλλες υπηρεσίες.

Για να σας χορηγηθεί το πιστοποιητικό που σας ενδιαφέρει θα πρέπει να ακολουθείσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Συνδεθείτε στην Πύλη ΕΡΜΗΣ με την χρήση των προσωπικών σας κωδικών TAXISnet.
  2. Aπό την αρχική σελίδα επιλέξτε τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με Άμεση παραλαβή αποτελέσματος (κατηγορίας 2).
  3. Αναζητήστε στη συνέχεια την υπηρεσία: Χορήγηση βεβαίωσης γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο) και επιλέξτε “Εκτέλεση Υπηρεσίας”.
  4. Στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέξτε τον Νομό και το Δήμο στον οποίο διατηρείται οικογενειακή μερίδα καθώς και τον λόγο χρήσης του πιστοποιητικού. Στο πεδίο “Έκδοση Πιστοποιητικού για” επιλέξτε “προστατευόμενο μέλος”5. Επιλέξτε “Αναζήτηση”Με την ολοκλήρωση της αναζήτησης εμφανίζονται τα στοιχεία σας και ο σύνδεσμος “Προστατευόμενα Μέλη”. Στην συνέχεια επιλέξτε το σύνδεσμο “Έγγραφο” που είναι δίπλα στα προστατευόμενο μέλος που επιθυμείτε. Επιλέγοντας το σύνδεσμο αυτό η Πύλη σας ενημερώνει ότι η συναλλαγή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το έγγραφο σας κατόπιν θα έχει αποθηκευτεί στην ηλεκτρονική σας θυρίδα. Επιλέγοντας από την αρχική σελίδα την καρτέλα “Ηλεκτρονική Θυρίδα” μπορείτε να δείτε όλα τα έγγραφα που έχουν αποθηκευτεί σε αυτή. Η επιλογή “Αποθήκευση Εγγράφου” που υπάρχει σε κάθε έγγραφο, δημιουργεί pdf αρχείο με το πιστοποιητικό.

Δείτε επίσης: Ασυνείδητοι βανδάλισαν το γκράφιτι του πατέρα Αντωνίου της «Κιβωτού» στο Μεσολόγγι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This