Xορός εκατομμυρίων γύρω από το μεταναστευτικό! ΦΕΚ με «οσμή» σκανδάλου: Χωρίς έλεγχο και με διαδικασίες fast track οι νέες δομές…

Must Read

Όπως έχουμε ξαναπεί τα πράγματα στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού δεν εξελίσσονται καθόλου καλά για την κυβέρνηση. Παντού στην Ελλάδα οι κάτοικοι βρίσκονται σε αναβρασμό ενώ καθημερινά είναι πλέον τα περιστατικά βίας στα hot spot.

Στην Μόρια κάθε μέρα σχεδόν λαμβάνουν χώρα διαφυλετικές συγκρούσεις. Χθες Αφρικανοί μετά την αναγγελία του θανάτου του 20χρονου από την Υεμένη απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο ενώ Αφγανοί τους πετούσαν πέτρες.

Στην Λέσβο οι κάτοικοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν την άλλη εβδομάδα. Το ίδιο και στην υπόλοιπη χώρα,σε κάθε μέρος όπου η κυβέρνηση προτίθεται να φτιάξει κάποια νέα δομή. Την σκυτάλη όμως παίρνει και η Αθήνα καθώς σωματεία και φορείς διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 13.00, στο Σύνταγμα.

Ωστόσο μια νέα διάσταση του θέματος είναι ο χορός των εκατομμυρίων και οι αδιαφανείς διαδικασίες κάτω από τις οποίες πρόκειται να λειτουργήσουν οι νέες δομές, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 17 του νόμου  4650/2019 – ΦΕΚ 207/Α/17-12-2019 “Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις” όλα τα, απαραίτητα για την εκτέλεση του σχεδίου της κυβέρνησης έργα, θα γίνουν με απευθείας ανάθεση και χωρίς να υπάρξει κανένας διαγωνισμός και με διαδικασίες fast track.

Συγκεκριμένα στην παράγραφο 2 του άρθρου 17 του νέου νόμου αναφέρεται ότι «σχετικά με την ίδρυση, κατασκευή, συντήρηση, μετατροπή και λειτουργία των Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, καθώς και των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών. Η διαδικασία σύναψης των προηγούμενων συμβάσεων δύναται, λαμβανομένων υπόψη και λόγων εθνικής ασφάλειας ή δημόσιας τάξης, οι οποίοι ειδικώς αιτιολογούνται, να διενεργείται, ανεξαρτήτως ποσού, κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού για την αντιμετώπιση της έκτακτης και απρόβλεπτης αύξησης των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών και της συνακόλουθης επιδείνωσης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, και στο μέτρο που αυτό είναι αναγκαίο, με την επιφύλαξη εφαρμογής της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις δημόσιες συμβάσεις».

Δείτε επίσης: Χωρίς τέλος οι «μάχες της ψαριάς» στο Αιγαίο! Οι Τούρκοι παρενοχλούν συστηματικά τους Έλληνες αλιείς

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η δικογραφία που αφορούσε στην εμπλοκή γιατρών και δικηγόρων σε κύκλωμα παραγωγής ψευδών πιστοποιητικών για πρόσφυγες. Το κύκλωμα με βάση το περίφημο «μετατραυματικό σοκ» έκανε τζίρους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην πλάτη των μεταναστών και του ελληνικού λαού.

Φαίνεται ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται το μεταναστευτικό στήνοντας καριέρες και βγάζοντας λεφτά από αυτό.  Τώρα έχουμε τη δημιουργία των νέων δομών! Με την δικαιολογία των έκτακτων αναγκών θα στηθεί άλλος ένας χορός εκατομμυρίων χωρίς κανένα έλεγχο;

Δεν θέλουμε να προτρέχουμε αλλά στην Ελλάδα ζούμε, ξέρουμε πως λειτουργεί το Ελληνικό δημόσιο…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This