«Βρέχει» προσλήψεις στο δημόσιο! Προκηρύξεις για θέσεις σε κτηματολόγιο και νοσοκομεία – Ακόμα 800 συνοριοφύλακες μέσω ΑΣΕΠ

Must Read

Σειρά προσλήψεων στο Δημόσιο θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, οι προκηρύξεις αναμένεται να βγουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και θα αφορούν θέσεις εργασίας σε δημόσιους φορείς καθώς και υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και αφορούν υπουργεία, νοσοκομεία, κέντρα πρόνοιας, Λιμενικό και Ελληνική Αστυνομία, η οποία και θα προσλάβει συνοριοφύλακες.

Θέσεις εργασίας για το Εθνικό Κτηματολόγιο θα ανοίξουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών. Ειδικότερα, έχοντας εντοπίσει σοβαρή υποστελέχωση στο νομικό τμήμα του Οργανισμού, τα εν λόγω υπουργεία θα εκδώσουν προκηρύξεις για καταρτισμένους νομικούς προκειμένου να επανέλθει σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας.

Άμεσες προσλήψεις 1.525 υπαλλήλων προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Θέσεις οι οποίες κατανέμονται σε 1.300 θέσεις προσωπικού στα νοσοκομεία, 50 σε πλήρωμα ΕΚΑΒ και 175 γιατροί στα ΤΕΠ. Παράλληλα προχωρούν προσλήψεις περίπου 900 μόνιμων γιατρών σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αλλά και οι συμβάσεις με 800 ιδιώτες γιατρούς μέσω ΕΟΠΥΥ.

Εξαγγελία όμως έχει βγει και για την τοποθέτηση 1.500 νοσηλευτών ενώ όπως τόνισε ο Κικίλιας, οι 1.300 θέσεις για τα νοσοκομεία θα προκηρυχθούν και θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ και θα αφορούν σε ποσοστό 45% θέσεις νοσηλευτών. Οι υπόλοιπες θέσεις, θα αφορούν σε ειδικότητες όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό και άλλες.

Όπως προκύπτει από το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, η Οργανική Δύναμη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σκοπεύει να ανεβάσει και πάλι το «ταβάνι» του προσωπικού στις 9.500 θέσεις από 8.000.

Κύριος λόγος των προσλήψεων είναι η αύξηση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο που φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για περισσότερο προσωπικό του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής. Μάλιστα, να σημειωθεί πως στα νησιά του Αιγαίου μετά τη σειρά των αποσπάσεων, βρίσκονται 1.300 λιμενικοί και 50 σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Όσον αφορά τις προσλήψεις συνοριοφυλάκων, έχουν ολοκληρωθεί ήδη 400 προσλήψεις από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφορούν στην συνοριακή φύλαξη στον Έβρο.

Ωστόσο, αναμένεται να βγουν προκηρύξεις για ακόμα 800 προσλήψεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι οποίες και θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.

Αναλυτικά η λίστα με τις θέσεις:

317 στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (υποβάλλονται αιτήσεις)
400 +800 Συνοριοφύλακες (η πρώτη τον Ιανουάριο ή δεύτερη το Φεβρουάριο)
187 στο υπ. Γεωργίας (εντός του Ιανουαρίου)
2.909 στο «Βοήθεια στο Σπίτι» (εντός του Ιανουαρίου)
79 στην ΡΑΕ (προσπάθεια έκδοσης τον Φεβρουάριο)
81 σε 22 φορείς (βρίσκεται υπό επεξεργασία στο ΑΣΕΠ)
155 στα ΚΕΠ (αναμένεται αίτημα στο ΑΣΕΠ)
1.000 σε Δήμους – ΔΕΥΑ (έκδοση μετά το Μάρτιο)
2.400 στο Στρατό (σταδιακά έως το Μάρτιο)
240 στα Καταστήματα Κράτησης (έως τον Φεβρουάριο)
5.250 στη Γενική Εκπαίδευση (αρχίζει η υποβολή αιτήσεων)

Δείτε επίσης: Αποζημίωση 630.000 ευρώ για τον φοιτητή που πέθανε από ηλεκτροπληξία μέσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This