Παρασκευή 18/6/2021

Αποζημίωση 630.000 ευρώ για τον φοιτητή που πέθανε από ηλεκτροπληξία μέσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 

Βαρύς ο πέλεκυς για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο καλείται να πληρώσει ποσό που ξεπερνά τα 630.000 ευρώ, προκειμένου να αποζημιώσει την οικογένεια ενός 20χρονου Κύπριου σπουδαστή για τον θάνατό του, στα εργαστήρια του τότε ΤΕΙ Λάρισας, κατά τη διάρκεια εξετάσεων τον Ιούνιο του 2007.

Ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, όπως τελικά αποφάνθηκε 13 χρόνια αργότερα το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, απορρίπτοντας σχετική έφεση του πανεπιστημίου, που υποστήριζε ότι ο θάνατος του παιδιού προήλθε από καρδιακή προσβολή.

Η πλευρά των κατηγορουμένων υποστήριξε ότι ο σπουδαστής είχε παθολογικό πρόβλημα και αυτό ήταν η αιτία θανάτου, κι ότι αυτό επιβεβαιωνόταν από τα ευρήματα, που ταίριαζαν με αυτή την εκδοχή.

Ακάλυπτα καλώδια

Ο σπουδαστής χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα, όπως απέδειξε άλλωστε και ο ιατροδικαστής, κατά τη διάρκεια πειράματος, όταν έπιασε τις ακάλυπτες απολήξεις δύο καλωδίων στα οποία δεν έπρεπε να κυκλοφορεί ρεύμα. Από το τραγικό λάθος των υπευθύνων στην αίθουσα με τα πειράματα ο 20χρονος χτυπήθηκε από το ρεύμα και πέθανε ακαριαία. Το θανατηφόρο συμβάν σημειώθηκε στις 18 Ιουνίου 2007.

Υπεύθυνοι για την ασφάλεια του πειράματος ήταν δύο καθηγητές, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε πολύμηνες ποινές φυλάκισης με αναστολή για αμέλεια. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε δεχθεί ελαφρυντικά και για τους δύο καθηγητές και μείωσε την πρωτόδικη σε τελική ποινή φυλάκισης 20 μηνών για τον ένα και ενός έτους για τον άλλον, με τριετή αναστολή.

Δείτε επίσης: «Επιστημονικό» ξύλο στο Νοσοκομείο! Θύμα ένας γυναικολόγος που τις άρπαξε από συνάδελφό του

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ