Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022

Η κυβέρνηση υιοθετεί άκριτα το 5G χωρίς να μας λέει πόσο επικίνδυνο είναι

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Σοβαρά ερωτήματα, που χρήζουν ουσιαστικών απαντήσεων για την υγεία των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία του τόπου, προκαλεί η άκριτη επιδίωξη της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναβάθμιση των δικτύων σε 5G, χωρίς προηγουμένως να έχει βεβαιωθεί αν είναι ασφαλή.

Την ώρα που ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, διατρανώνει τη δημοπρασία για το 5G έως το τέλος του έτους, έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως επικαιροποίηση των επιτρεπτών ορίων ακτινοβολίας στη χώρα μας έχει να γίνει από το 1998.

«Το ουσιαστικότερο όλων είναι ότι εισερχόμεθα στην 5η γενιά κινητής τηλεφωνίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, επικαλούμενοι ασφάλεια από όρια “επικινδυνότητας” της πρώτης γενιάς 2G ή GSM από το 1998. Η ελληνική επικράτεια έχει κάνει μια μικρή έκπτωση στα όρια αυτά της προηγούμενης εικοσαετίας και έχει νομοθετήσει τα όρια από το 2000 χωρίς καμία επικαιροποίηση μέχρι σήμερα.

Κάτω από αυτά τα όρια της προηγούμενης εικοσαετίας έρχεται η Ελληνική Πολιτεία να υιοθετήσει και να εφαρμόσει τη σύγχρονη τεχνολογία 5G και μας καθησυχάζει ότι τα ομολογουμένως “ληγμένα όρια” του 1998 μπορούν να προστατεύσουν ακόμα και σήμερα τον Έλληνα πολίτη», αναφέρει στη «δημοκρατία» ο διδάκτωρ μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος και μηχανικός Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Μέτσης.

Όπως εξηγεί, στην Ευρώπη υπάρχουν χώρες, όπως η Ιταλία, η Πολωνία, η Ρωσία, η Ελβετία, η Βουλγαρία, και ορισμένες περιοχές, όπως η Βαλονία στο Βέλγιο, το Παρίσι και το Μονακό, που υιοθετούν εδώ και χρόνια όρια για την ακτινοβολία 60 φορές κάτω από τα ελληνικά. «Σήμερα, και ενώ η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας μας διαβεβαιώνει ότι το εθνικό παρατηρητήριο που έχει εγκαταστήσει καταγράφει πολύ χαμηλές ακτινοβολίες, βλέπουμε ακτινοβολία σε πάρα πολλές γειτονιές να ξεπερνά τα όρια των χωρών που αναφέραμε πιο πάνω κατά 50% και ακόμα κατά 100%» συμπληρώνει ο Δρ Μέτσης.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Δώρο Χριστουγέννων 2022: Ποιοι τυχεροί εισπράττουν σήμερα!

Οι χώρες αυτές έχουν υιοθετήσει ως όρια ακτινοβολίας την πυκνότητα των 100.000 μW/m2, ενώ σήμερα στη χώρα μας καταγράφουμε μέσα στον αστικό ιστό, ακόμα και σε διαμερίσματα, τιμές 150.000 μW/m2, μέχρι και 200.000 μW/m2, δηλαδή τιμές που ξεπερνούν τα όρια της Ελβετίας, της Ρωσίας, της Ιταλίας κ.λπ. κατά 100%.
Μάλιστα, όπως λέει, διαπιστώθηκε μέσω ειδικών μετρητών ακτινοβολία, που έφτανε σε ένταση τα 158.000 μW/m2 μέσα σε διαμέρισμα, όπου η τετραμελής οικογένεια εμφάνισε τρεις καρκίνους και ένα εγκεφαλικό.

Κατά τον Δρα Μέτση, όσα παρατηρητήρια ακτινοβολίας και να τοποθετηθούν και όσες μετρήσεις και να κάνει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει, δεδομένου ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας αξιολογούνται πάντα με τα όρια και τα κριτήρια του 1998, αγνοώντας εντελώς «μια ογκώδη και ανησυχητική βιβλιογραφία που μας ενημερώνει και τεκμηριώνει τους πολλαπλούς κινδύνους για την υγεία, και μάλιστα για προηγούμενες τεχνολογίες 2G, 3G και 4G».

Μάλιστα, στις χιλιάδες μελέτες που έχουν δημοσιευθεί και αφορούν τις επιπτώσεις στην υγεία περιλαμβάνονται, κατά τον Δρα Μέτση, και δεκάδες που αναφέρουν και τεκμηριώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην ανδρική γονιμότητα.
«Σε ένα κράτος με τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, όπως η Ελλάδα, θα περίμενα οι επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας να είχαν ληφθεί σοβαρά υπόψη, καθώς το επίδομα για κάθε παιδί, που ορθά θέσπισε η παρούσα κυβέρνηση, δεν πιστεύω ότι έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει και την ανδρική γονιμότητα» τόνισε με σαφή ειρωνική διάθεση ο Δρ Μέτσης.

Στο μεταξύ, πολίτες από 32 χώρες του κόσμου εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την εγκατάσταση του δικτύου 5ης γενιάς. Στην Αγγλία έχει ξεσηκωθεί όλη η κομητεία του Ντέβον με πληθυσμό 1,1 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ οι κάτοικοι του Μόντρεαλ στον Καναδά κατεβαίνουν σε πορείες, επειδή έχουν ήδη τοποθετηθεί 200 κεραίες 5G στην πόλη τους.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Θεσσαλονίκη: Ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε Ρομά και ΜΑΤ έξω από το «Ιπποκράτειο» όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος

«Μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά»

«Σε άλλες πόλεις όπου ήδη έχει τοποθετηθεί 5G, όπως το Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, χιλιάδες πολίτες καταφεύγουν στις ανοιχτές ακροάσεις που έχει θεσπίσει ο δήμος στο δημαρχείο της πόλης για να τοποθετηθούν στα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. Στη Χάγη, στη Βέρνη, στη Γενεύη, στο Έξετερ, στο Μπρίστολ και σε πολλές άλλες πόλεις στην Ευρώπη, και όχι μόνο, βλέπουμε έντονες αντιδράσεις των πολιτών για το 5G, που μόνο εύλογες και δικαιολογημένες μπορούν να θεωρηθούν, αφού, όπως σωστά ελέχθη, υπάρχουν μελέτες για την τεχνολογία 2G, 3G και 4G, αλλά όχι για την 5G, με το πολύ πιο σύνθετο -για να μην το αποκαλέσω άγριο- σήμα και τις πολύ υψηλότερες συχνότητες» υπογραμμίζει ο κ. Μέτσης, τονίζοντας πως με το 5G μπαίνουμε σε εντελώς αχαρτογράφητα, αλλά και βαθιά νερά, με επικίνδυνα πειράματα σε βάρος της δημόσιας υγείας.

«Υπάρχουν πάνω από 10.000 ελεγμένες και δημοσιευμένες μελέτες που πιστοποιούν πολλαπλά και εκτεταμένα προβλήματα υγείας. Βεβαίως, οι μελέτες αυτές δεν αναφέρονται ειδικά στην τεχνολογία και στο σήμα 5G -η εικασία για την επικινδυνότητα ενός πιο “άγριου” σήματος, όπως αυτό του 5G, βάσει των χιλιάδων αρνητικών πορισμάτων της επικινδυνότητας 2G, 3G και 4G είναι εύλογη και όχι εύκολα αμφισβητήσιμη».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, σε επιστολή που έστειλε τον Οκτώβριο του 2018 ο Δρ Μέτσης μαζί με τρεις καθηγητές πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μαργαρίτη, προς τους βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες, και σε κάποια σχετικά υπουργεία, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής τρεις μήνες αργότερα απάντησε ως εξής: «Αναφερόμενοι στο αντικείμενο του θέματος, σας πληροφορούμε ότι η διατύπωση κρίσεων και αξιολογήσεων επί επιστημονικών μελετών και ανακοινώσεων σχετικών με τις βιολογικές επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι εκτός του ορίου των αρμοδιοτήτων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέμβαση εισαγγελέα για την έκρηξη με ένα νεκρό παιδί σε σχολείο των Σερρών

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Σερρών προκάλεσε η φονική έκρηξη στο 9ο δημοτικό σχολείο σήμερα,...

Τα μάζεψε και έφυγε από την Κιβωτό του Κόσμου η πρεσβυτέρα

Με κατεβασμένο το κεφάλι, αμίλητη και ψύχραιμη, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή μάζεψε τα πράγματά...

Δικηγόρος 16χρονου Ρομά: «Πρόκειται για μια πραγματικά εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση»

Ο άτυχος 16χρονος Ρομά χειρουργήθηκε στο κεφάλι, αλλά η ζωή του πλέον «κρέμεται από...

Σέρρες: Παιδί γνωστού γιατρού ο 11χρονος που σκοτώθηκε μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο –...

Συντετριμμένος ο πατέρας του παιδιού - «Διαφωνούσα με το έργο» λέει ο διευθυντής του σχολείου

Η Παγώνη προειδοποιεί: Έκρηξη κρουσμάτων από «κοκτέιλ» κορωνοϊού και γρίπης το φετινό χειμώνα

Για έξαρση ιώσεων «που δεν περιμέναμε τόσο νωρίς», αλλά και για «κοκτέιλ» κορωνοϊού και...

Θεσσαλονίκη: Ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε Ρομά και ΜΑΤ έξω από το «Ιπποκράτειο» όπου νοσηλεύεται...

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε νωρίτερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς δεκάδες Ρομά που ξεσηκώθηκαν,...

Ώρα Δικαιοσύνης για τον Αλβανό βιαστή 14χρονου κοριτσιού

Έφτασε η ώρα να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη ο 40χρονος Αλβανός που είχε παρασύρει ένα...

«Γι’αυτό έκανα τις ληστείες »- Τι είπε στους αστυνομικούς ο συνταγματάρχης που λήστευε τράπεζες...

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας εν ενεργεία συνταγματάρχης είχε μετατραπεί ληστή τραπεζών,...

Συνελήφθησαν γυναίκες στον οίκο ανοχής που πήγαινε ο Μίχος την 12χρονη

Έφοδο πραγματοποίησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στον οίκο ανοχής που πήγαινε ο παιδοβιαστής και μαστροπός...

Ανακοίνωση ΕΛΑΣ για επεισόδιο με 16χρονο στην Θεσσαλονίκη-Για ποιο λόγο έγινε χρήση όπλου;

Ανακοίνωση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την αιματηρή καταδίωξη που έκαναν αστυνομικοί σήμερα τα...

Τραγωδία στις Σέρρες: Ένα παιδί νεκρό από έκρηξη σε δημοτικό σχολείο

Η έκρηξη σημειώθηκε στη δεξαμενή καυσίμων - Τραυματίστηκαν άλλα δύο παιδιά

Σοκ! Συνταγματάρχης εν ενεργεία ο ληστής με την χειροβομβίδα σε τράπεζα της Αργυρούπολης

Αδιανόητο: Εν ενεργεία συνταγματάρχης του στρατού ο 53χρονος ληστής

Κατάθεση σοκ από την Εβελίνα Παπούλια: «Ο Φιλιππίδης μου έδειξε τα γεννητικά του όργανα»

«Προσπάθησε να με αρπάξει στο καμαρίνι» περιέγραψε στο δικαστήριο η γνωστή ηθοποιός

Δώρο ζωής: Σε 10χρονη με πρόβλημα στα μάτια από 2 ετών ο κερατοειδής της...

Σε ένα κορίτσι 10 ετών η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα μάτια της περίπου...

Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο στην Θεσσαλονίκη!

Χειροπέδες πέρασαν οι συνάδελφοί του στον αστυνομικό ο οποίος νωρίτερα σήμερα τα ξημερώματα φέρεται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Βόμβα» από Αμερικανό επιστήμονα: Ο νέος κορωνοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τη Γουχάν με ευθύνη των ΗΠΑ!

Μια γενετικά τροποποιημένη ασθένεια που κατασκευάστηκε με αμερικανικά κεφάλαια...

Σέρρες: Παιδί γνωστού γιατρού ο 11χρονος που σκοτώθηκε μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο – Τι οδήγησε στην τραγωδία

Συντετριμμένος ο πατέρας του παιδιού - «Διαφωνούσα με το έργο» λέει ο διευθυντής του σχολείου

«Χειροβομβίδα» από τον καθηγητή Βιοχημείας Κωνσταντίνο Πουλά: «Ο ιός ήταν προσπάθεια πειραματική και συνεργάζονταν και Έλληνες»

Υποστήριξε ακόμα ότι δεν μπορεί να χτιστεί τείχος ανοσίας και πως οι μαζικοί εμβολιασμοί προκαλούν μεταλλάξεις

NEWSROOM