Ανοιχτά καταστήματα όλες της Κυριακές του χρόνου – Σε ποιες περιοχές θα ισχύσει

Must Read

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ακολουθώντας το παράδειγμα των Jumbo, έλαβε την απόφαση να επιτρέψει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε Μύκονο, Κέα, Κίμωλο, και Ίο.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, παραπάνω Κυριακές από αυτές που προβλέπει ο νόμος:

Για τα Νησιά Μύκονο, Κέα, Κίμωλο, και Ίο επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Για τα νησιά Μήλο και Σύρο επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές για το διάστημα από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου.
Για την Τήνο επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και τις άλλες Κυριακές πλην αυτών που ορίζονται στις παραγράφους 1 και ΙΑ του άρθρου 16 του Ν. 4177/2013 από 21 Μαρτίου έως και 31 Οκτωβρίου.

Για τα νησιά της Νάξου και της Άνδρου δεν επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων άλλες Κυριακές πλην αυτών που ορίζονται στις παραγράφους 1 και 1Α του άρθρου 16 του Ν. 4177/2013.

Η απόφαση αναφέρει ακόμη τα εξής:

Το ωράριο καθορίζεται για τις καθημερινές μέχρι τις 21:00, το Σάββατο μέχρι την 20:00 και την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 20:00.

Επιτρέπεται η απασχόληση των εργαζομένων σε εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Δείτε επίσης: Μεταναστευτικό! Χιλιάδες κάτοικοι από Λέσβο, Σάμο, Χίο βροντοφώναξαν: «Θέλουμε τα νησιά μας πίσω» (video)

Η απασχόληση των εργαζομένων στις περιπτώσεις αυτές είναι νόμιμη και αμείβεται σύμφωνα με τις κοινές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που ορίζουν πρόσθετη αμοιβή για εργασία κατά τις Κυριακές.

Στους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν κατά τις Κυριακές της περίπτωσης α’ της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Ν. 4177/2013 δύναται να χορηγηθεί η αναπληρωματική ανάπαυση σε εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας που προηγείται των Κυριακών αυτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This