Τρίτη 22/6/2021

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου καταδικάζει την διακοπή της λειτουργίας του Παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με ομόφωνο ψήφισμα καταδικάζει την διακοπή της λειτουργίας του Παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» της Γ΄ Παιδιατρικής Παίδων και ζητά την συνέχιση της λειτουργίας του και τη στελέχωσή του με τις απαραίτητες ειδικότητες ιατρών.

Ακολουθεί το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου καταδικάζει το κλείσιμο του Παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και ζητά να δοθεί άμεσα λύση στην υποστελέχωση της Γ΄ Παιδιατρικής Παίδων.

Το παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» της Καλλιθέας επί της Λεωφόρου Συγγρού 290, το οποίο επί σειρά δεκαετιών λειτουργούσε υποδειγματικά, οδηγήθηκε σταδιακά σε υπολειτουργία εξαιτίας μη πλήρωσης των κενών, λόγω συνταξιοδότησης θέσεων γιατρών (από χειρουργούς, ορθοπεδικούς, οφθαλμιάτρους και οδοντιάτρους) και της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων.

Ιδιαίτερα θλιβερό είναι το γεγονός ότι το ακτινολογικό εργαστήριο του παραρτήματος, ενώ είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, δωρεά από το ίδρυμα «Όλα για το παιδί», παραμένει και αυτό εκτός λειτουργίας.

Επίσης από τον Απρίλιο του 2013 εκεί λειτουργεί και το πρότυπο Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης, το οποίο δημιουργήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Παράλληλα παρέχονταν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε παιδιά, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. καθημερινά και εάν κρίνονταν αναγκαίο ακολουθούσε η παραπομπή τους στα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας.

Μετά την συνταξιοδότηση της τελευταίας παιδιάτρου, η επιλογή της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων να μην στελεχώσει το παράρτημα της Λ. Συγγρού, οδήγησε στην οριστική αναστολή της λειτουργίας του.

Αντιδρούμε στο κλείσιμο της μοναδικής δημόσιας παιδιατρικής μονάδας που λειτουργεί στα νότια προάστια.

Δείτε επίσης: «The Real Robokids»: Η COSMOTE παρουσιάζει το πρώτο ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική ρομποτική στην Ελλάδα (video)

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση στην υποστελέχωση του παραρτήματος για την συνέχιση της λειτουργίας του.

Στηρίζουμε τα ψηφίσματα των ενώσεων γονέων Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου και Ν. Σμύρνης και ενέργειες αυτών ώστε το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσει η επαναλειτουργία του Νοσοκομείου προς όφελος των παιδιών των όμορων Δήμων και όχι μόνο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ