Κυριακή 13/6/2021

Άνευ προηγουμένου καταστάσεις στον ΟΑΣΘ – Χτύπησαν ελεγκτή επειδή τους έπιασε χωρίς εισιτήριο

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, αφού εκτός της «σαλαμοποίησης» που υφίστανται οι επιβάτες, των φραστικών επιθέσεων που δέχονται οι οδηγοί, ήρθε και ένα ακόμη περιστατικό να προστεθεί στην αλυσίδα των γεγονότων.

Τρεις αλλοδαποί, που συνελήφθησαν από την αστυνομία, επιτέθηκαν σε εργαζόμενο του ΟΑΣΘ, στη λεωφορειακή γραμμή 55 που εξυπηρετεί το Ωραιόκαστρο.

Όπως κατήγγειλε το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, οι αλλοδαποί ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί, ενώ δεν είχαν εισιτήριο -κατά τη διάρκεια σχετικού ελέγχου- τραυμάτισαν έναν εργαζόμενο, τον απείλησαν και τον έβρισαν! 

Στο σημείο έφτασε άμεσα η αστυνομία, συνέλαβε τους δράστες και τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πολίχνης και από εκεί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, από όπου ζήτησαν και πήραν αναβολή.

Στο μεταξύ, τα κρούσματα βίας από εξαγριωμένους επιβάτες σε εργαζομένους στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι ιδιαίτερα αυξημένα το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Η διοίκηση του Οργανισμού, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, καταδίκασε απερίφραστα τις εν λόγω επιθέσεις και ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι «κατανοούν απόλυτα το επιβατικό κοινό», ωστόσο επιφυλάσσονται για «απεργιακές κινητοποιήσεις για αποφυγή επανάληψης φαινομένων βίας». 

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των μετακινούμενων πολιτών τα τελευταία έτη αποτυπώνουν την αγανάκτηση του κόσμου της Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, το 2012 η Δημόσια Συγκοινωνία εξυπηρετούσε 165 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο ενώ την περσινή χρονιά (2019) έφθασε να εξυπηρετεί λιγότερους από 75 εκατομμύρια, καταγράφοντας μια πτώση της τάξης του 58%!

Δείτε επίσης: Καθηγητής στα Γιάννενα κατηγορείται ότι πουλούσε με… έκπτωση σημειώσεις στους φοιτητές

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ