Τετάρτη 16/6/2021

Καθηγητής στα Γιάννενα κατηγορείται ότι πουλούσε με… έκπτωση σημειώσεις στους φοιτητές

Άνω- κάτω έχει γίνει το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, από την σοβαρή καταγγελία για έναν καθηγητή του τμήματος Ψυχολογίας που ζητούσε χρήματα για να εξεταστούν οι φοιτητές στις σημειώσεις του! Μετά τον σάλο που ξέσπασε, το αποτέλεσμα ήταν να αναβληθεί για την τελευταία βδομάδα της εξεταστικής περιόδου η εξέταση του μαθήματος που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα.

«Μας ήρθε μια μέρα με μια σακούλα φωτοτυπίες και μια σακούλα με κέρματα για να μας δίνει και… ρέστα, σχηματίστηκε μια ουρά και όποιος ήθελε πλήρωνε! Κάποιοι φοιτητές που δεν είχαν εκείνην τη μέρα χρήματα, φωτοτύπησαν από άλλους συμφοιτητές έναντι 3,70 ευρώ και ζήτησαν να μπουν στη λίστα. Η απάντηση ήταν ότι η προθεσμία έληξε και να διαβάσουμε από το εγχειρίδιο» καταγγέλλει στα «Φοιτητικά Νέα» φοιτήτρια του τμήματος.

Τους έκανε και… έκπτωση

Οι φοιτητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες που είχαν κληθεί να μελετήσουν για το συγκεκριμένο μάθημα, η μία από το σύγγραμμα 400 σελίδων και η δεύτερη μόνο από τις σημειώσεις του καθηγητή ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία, ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να τις ανεβάσει στην διαδικτυακή πλατφόρμα *e-course* λόγω πνευματικών δικαιωμάτων και ότι θα ήταν καλύτερο να τις προμηθεύσει ο ίδιος σε συγκεκριμένα άτομα.

Δείτε επίσης: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σοφούλης

Οι «εκλεκτοί» θα έγραφαν το όνομά τους σε ένα χαρτί και θα έπαιρναν τις σημειώσεις έναντι 8 ευρώ, με τον ισχυρισμό του καθηγητή ότι αν τις διέθετε στα βιβλιοπωλεία η τιμή θα έφτανε τα 12 ευρώ! Οι καταγγελίες των φοιτητών έφτασαν ως την διοίκηση του ιδρύματος κι έτσι το μάθημα αναβλήθηκε και αποφασίστηκε να επιστραφούν τα χρήματα στους φοιτητές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ